Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 22 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Boy (or girl) bye: zó wijs je iemand op een aardige manier af

Het moeilijkste deel van daten is het beslissen of je met iemand verder wilt of juist niet. In het meest positieve geval merk je bij de eerste date al dat dit hem helemaal is en dat je verder wilt met deze persoon. Toch is dit ook vak niet zo en komt er een afwijzing aan. Awkward, want hoe wijs je iemand op een aardige manier af?

Hoe leuk je het ook met iemand kan hebben, als je niks voelt, dan voel je niks. Zó kap je het op een aardige manier af.

Aardig afwijzen: zo doe je het

Afwijzingen – of je ze nou ontvangt of moet uitdelen – zijn nooit leuk. Maar het moet wel gebeuren. Hier zijn een paar tips om dit vervelende moment zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Psst, wil je dit artikel opslaan? Doe dat op Pinterest.

1. Wees eerlijk, aardig en direct

Draai niet om de feiten heen en zeg gewoon waar het op staat. Zeg bijvoorbeeld: “Hey, ik vind een onwijs leuk persoon, maar ik voel gewoon geen vonk tussen ons”.

2. Geef geen valse hoop

Natuurlijk kan het een tijdje duren voordat je gevoelens ontwikkelt voor je partner. Maar als er na een paar weken nog niks kriebelt als je je lover weer ziet, wordt het tijd dat je stopt met deze relatie. Tegenover je partner is het ook niet eerlijk om eeuwig zo door te gaan, hij of zij kan immers wel gevoelens krijgen in die tussentijd.

3. Je hoeft je niet te verontschuldigen

Een afwijzing kan bot overkomen, maar als jij geen gevoelens hebt voor die persoon kan je daar helemaal niks aan doen. Je hebt het geprobeerd. Sommige mensen passen gewoon niet bij elkaar. Leg bijvoorbeeld uit: “Ik heb geen gevoelens voor je en als ik één ding heb geleerd is dat je gevoel niet kan forceren”.

4. Combineer een afwijzing met een compliment

“Bedankt voor je interesse, ik voel mij vereerd. Maar ik ben niet geïnteresseerd”. Het is altijd een goede idee om een afwijzing een positief tintje te geven.

5. Draai er niet omheen

Directe antwoorden zijn het beste voor een afwijzing. Geef gewoon zo snel en direct mogelijk door wat je voelt als je bij hem of haar bent.

Lees ook: