Redactie
Redactie Love & Seks 21 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit is dus de reden waarom mannen altijd terugkomen als je hen negeert

Hoe kan het toch dat zodra je een man bent vergeten, dat zodra je je erbij neerlegt dat het niets wordt, zodra je hem negeert, dat hij juist terugkomt? Hebben mannen een radar waardoor ze weten dat je ze vergeet? Of is hard to get spelen écht een succesvolle tactiek om hem om je vingers te winden?

Het lijkt een ongeschreven regel die bij iedere man bekend is: zodra wij vrouwen stoppen met aandacht geven, geeft hij aandacht. En je weet niet of je nou blij moet zijn dat hij terug is. Je bent verward. Want nu je hem niet meer hoeft, wil hij jou. Wil hij jou wel echt? Of speelt hij een spel?

Waarom keren mannen terug als je hen negeert?

Volgens dating expert John Keegan is er een verklaring voor dit typische mannengedrag. Hij zegt tegen Elite Daily: ‘Mannen komen terug als je ze negeert, omdat ze het gevoel hebben dat ze iets zijn verloren wat ze hadden.’

Wat het dan betekent dat hij terugkomt? Helaas niet zo bijster veel. Het hoeft niet te betekenen dat hij voor eeuwig aan je zijde zal staan. Al kán het natuurlijk wel dat hij tot inkeer is gekomen en inziet dat hij jou niet kwijt wil.

Mannen gaan jagen als jij ze niet nodig hebt

Wat ook meespeelt is dat mannen het aantrekkelijk vinden als jij je eigen leven leidt. Ze houden van een sterke, onafhankelijke vrouw.

Als jij hem even negeert, betekent dat dat je hem niet nodig hebt. En precies dat activeert zijn jagersinstinct.

Het tegenovergestelde is volgens de dating expert ook waar. Als hij het idee heeft dat je afhankelijk van hem bent, zal hij afstand nemen.

Maar wat moeten we nu doen?

Hard to get spelen, is dat dan echt wat we moeten doen? Nou, als je het datingspel leuk vindt, kun je hem een beetje plagen. Maar het gaat er vooral om dat je doet wat voor jou goed voelt.

Je hoeft heus niet te doen alsof je hem niet interessant vindt, terwijl je niets liever wil dan in zijn buurt zijn. Maar als hij aangeeft ruimte nodig te hebben, dan kun je hem dat natuurlijk geven.

‘Ik zou niet adviseren om spelletjes te spelen, zegt John. Zodra je een relatie begint zullen de spelletjes niet ophouden en op een of andere manier is er altijd iemand die gaat verliezen. Terwijl een relatie geen wedstrijd is. Je zoekt naar een win-win situatie.’

Hou dit altijd in je achterhoofd

Onthoud, mannen kunnen ook onzeker zijn. Vind je hem leuk? Zeg het hem daarom.

En als hij pas weer aandacht voor je heeft nadat het eigenlijk al voorbij was tussen jullie, vraag jezelf dan kritisch af wat zijn bedoelingen zijn. Wil hij alleen aandacht? Dan weet je dat hij niet de juiste man voor je is. En dat er ergens iemand rondloopt die alle aandacht verdient die jij kunt schenken. En die jou andersom al zijn aandacht zal geven.

Lees ook: Waarom mensen die je negeren op app hartstikke gezellig personen zijn