Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Groningers blijven woest na kwetsende uitspraak van Emma Wortelboer over hún provincie: ‘Grachtengordelkut’

Oei oei oei: Emma Wortelboer heeft heel wat mensen boos gemaakt. In de SBS-talkshow ‘Marcel & Gijs’ van afgelopen weekend noemde ze Groningen een ‘kutprovincie’ en daar zijn veel mensen het niet mee eens. Ze krijgt dan ook veel (online) haat over zich heen en het stopt nog lang niet.

Tjsa.. kom niet aan Groningen..

Groningers zjin woest na de kwetsende uitspraak van Emma Wortelboer

Emma was te gast bij Marcel en Gijs en op een gegeven moment ging het over Groningen en daar moest de presentatrice toch écht even wat over kwijt. “Het waait er altijd, het is vlak, er is niet heel veel te doen. Wat is er nou écht leuk aan Groningen? Noem één ding.” Waar veel randstedelingen zich waarschijnlijk wel kunnen aansluiten bij déze mening, is dat nou net waar de meesten over vallen.

 

Opvallend is dat de meeste mensen ook niet voorzichtig zijn met hun mening over Emma zelf. Wat is dat toch? Dat je géén publieke algemene mening mag hebben (oké, ‘t was vrij hard) en dat mensen dan wél persoonlijk gaan aanvallen?

 

Maar..

Sommigen kunnen de uitspraak van Emma (gelukkig) net even wat beter relativeren: ‘Ja; het waait wel eens in Groningen: dat geldt voor de hele kustlijn, N-Holland inclusief: “da’s logisch”😉.’

En ze krijgt ook veel steun van mensen die ‘t eigenlijk allemaal niet zo serieus nemen.. het blijft een mening van één persoon. Let’s chill.