Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 19 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze grote haarkleurtrends gaan we in de herfst van 2023 overal zien

Hoewel het zomerse weer pas net een beetje begonnen is gaan we alweer bijna door naar het volgende seizoen. Voordat je het weet staat de herfst voor de deur en met deze grote haarkleurtrends ben jij helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

Wij zetten de grootste haarkleurtrends van herfst 2023 voor je op een rij.

Haarkleurtrends herfst 2023

21 september 2023 is het weer zover: dan begint officieel de herfst. Hoewel wij nog wel zin hebben in wat zomers weer kunnen we ergens ook wel weer uitkijken naar de herfst. Bij een nieuw seizoen horen namelijk nieuwe trends op het gebied van mode, beauty en haar en deze beginnen al langzamerhand te verschijnen.

De grootste haarkleurtrends van herfst 2023 zijn namelijk net bekendgemaakt en wij zetten ze even voor je op een rij. Tijd om een trend uit te kiezen, een kappersafspraak te maken en voor je het weet ben jij helemaal klaar voor het najaar.

Waarom iedereen opeens fan is van deze scandinavische haartrend

Oud geld lokken

Oud geld lokken gaan op dit moment compleet viraal op TikTok en dat is niet zo gek. Met deze haarstijl, die gebruikmaakt van highlights, krijgt jouw haar een luxe glow-up. Vooral de lokken die je gezicht omlijsten zijn bij deze haarkleurtrend een tikje lichter.

Vos rood

Eén kleur die we in de herfst van 2023 overal gaan zien is vos rood. Model Emily Ratajkowski heeft deze trend al toegeëigend en de haarkleur ga je binnenkort veel meer zien. Deze combinatie van rood en bruin is namelijk niet alleen mooi, maar geeft ook een warme, rijke en gezellige uitstraling. Met deze haarkleur ben je in één keer klaar voor de herfst.

Birkin bangs nemen nu het hele internet over, waarom jij deze Franse pony ook wilt

Nepo blond

We kunnen er niet meer omheen: nepo-baby’s. Ze zijn op dit moment zelfs zo populair dat ze een eigen haarkleur hebben gekregen. Hun visitekaartje? Een niet-schreeuwerige kleur blond. Gelukkig heb je niet per se celebrity-ouders nodig om deze haarkleur te creëren. Door verschillende blonde kleuren met elkaar te mixen ontstaat er vanzelf een veel heldere versie blond dan de natuurlijke basiskleur.

Candy koper

Wil jij dit jaar voor een coolgirl-kleur gaan? Dan is candy koper dé haarkleur voor jou! Deze karmozijnrode kleur is zeker voor de durfals onder ons en is terug te koppelen aan de kleur van zure matten en kersen. Diepere, warme olijfkleurige en gebruinde huidtinten passen het beste bij deze koelere rode tint. Helaas heeft deze haarkleur wel de nodige onderhoud nodig. Als je voor candy koper kiest moet je dus ook bereid zijn om je haar regelmatig bij te werken.

Expensive bronde

Waar we een tijdje geleden al expensive blond en expensive brunette als haarkleuren voorbij zagen komen is het nu de beurt aan Expensive bronde. Deze combinatie van de kleuren blond en bruin is the way to go deze herfst. Perfect als je je Barbie-blonde haar achter je wilt laten of als je bruine tinten sunkissed zijn geworden.

Witchy brunette

Even helemaal klaar met simpel blond of bruin haar? Dan gaan wij jou deze herfst zeker met witchy brunette haar zien. Deze donkere, koel getinte en mysterieuze haarkleur gaat perfect samen met een ruigere stijl. Als jij helemaal klaar bent met de Barbie-trend is dit de haarkleur voor jou. Deze haarkleur is namelijk het tegenovergestelde van de luidruchtige Barbie blond.

5 video’s waarin Matilda Djerf laat zien hoe zij haar iconische kapsel in model brengt

Welke haarkleurtrend kies jij volgend seizoen?