Redactie
Redactie Confession 19 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Roos (24): ‘Ik ben in het geheim 2 collega’s aan het vetmesten omdat ze mijn vriendin belachelijk maakten’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt de 24-jarige Roos over haar situatie.

 

Yara (29): ‘Ik denk dus dat mijn leven leuker blijft zonder kinderen’

Vriendin belachelijk maken

“Ik heb verschillende vriendinnen, maar er is er één in het bijzonder waarmee ik extra goed kan opschieten. Dat is Esmee. We zijn al meer dan 15 jaar vriendinnen met elkaar en hebben zelfs een tijdje bij hetzelfde bedrijf gewerkt. Dit hebben ik en veel van onze collega’s als ontzettend prettig ervaren, maar ik merkte ook dat er een paar andere vrouwelijke collega’s in ons bedrijf waren die lelijk over haar deden.

Esmee lispelt en is hier erg zelfbewust van. Op de middelbare school werd ze hier ook al voor gepest. Dit heeft veel met haar zelfbeeld en zelfrespect gedaan. Ze is nogal een emotie-eter en heeft ook een beetje overwicht, waarover ze ook behoorlijk zelfbewust is. Maar ze heeft een hart van goud en verdient de wereld. Ik was dan ook in shock toen ik erachter kwam dat twee collega’s van ons haar belachelijk aan het maken waren. Ze deden haar lisp na en waren aan het praten over hoe dik Esmee is. Ze hadden het over hoe Esmee nooit een leuke vriend zou vinden op deze manier en konden niet stoppen met lachen.”

Beautify is op zoek naar een redactiestagiair(e) vanaf september 2023

Wraak

“Gelukkig heeft Esmee zelf hier niks van meegekregen en momenteel werkt ze zelfs niet meer bij het bedrijf. Maar ik ben de situatie nooit vergeten en sprak met mezelf af dat ik mijn twee collega’s dit betaald ging zetten. De twee meiden zijn zelf namelijk ook flinke zoetekauwen en daar maak ik nu al maanden misbruik van. Ik ben ze langzaam aan het vetmesten. Elke keer als ik op werk verschijn neem ik lekkers mee. Denk aan donuts, chocolade, snoep en alles wat calorierijk en zoet is. Het mooiste? Het is niet eens moeilijk om ze te laten eten.

Elke keer als ik eten meeneem zijn ze er als eerste bij om wat lekkers te pakken. Dit heeft erin geresulteerd dat ze binnen een half jaar zo’n 15 kg zijn aangekomen. Nu hoor ik ze regelmatig klagen dat ze al hun kleding niet meer passen en dat ze elke keer zo moe zijn. Het enige wat ik dan denk is ‘dat zal ze leren’. Ik ben namelijk absoluut niet van plan om hier binnenkort mee te stoppen.”

Waarom je je iPhone ondersteboven moet houden voor betere foodvideo’s

*De namen Roos en Esmee zijn gefingeerd. De echte namen zijn bekend bij de redactie.