Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 4 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 7 haartrends gaan we komende winter overal zien

Wanneer het seizoen verandert, hebben mensen ook zin in een verandering. Een nieuw seizoen is dan ook vaak het moment dat mensen voor een nieuw kapsel gaan. Volgens beauty-experts nemen dramatische kapsels de salons over voor de haartrends van 2021.

“Mensen worden moediger en moediger met haar. Ze houden niet meer vast als een veiligheidsdeken,” vertelt Marc Mena, haarstylist van celebrities aan Bustle.

Haartrends voor deze winter

Deze winter staat in het teken van volume, beweging en opnieuw beginnen. Mena voorspelt, “Je zult veel franjes, lagen en veel natuurlijke texturen zien. Mensen zullen stoppen met vechten tegen hun haar.” Hij legt uit dat de stijlen van dit seizoen alles te maken hebben met het onderhoudsarm houden.

Dit zijn de haartrends voor de winter van 2021:

1. Mullet

Ook in de winter gaan we veel van de mullet zien. Volgens Ona Diaz-Santin, celebrity haarstylist en eigenaar van 5 Salon & Spa gaan we dit kapsel overal zien. “Verwacht ze te zien in alle verschillende lengtes, texturen en kleuren”, zegt ze tegen Bustle. Daarnaast verwijst ze naar Miley Cyrus als pionier van deze trend.

2. 70’s shag

We zagen dit jaar al dat er genoeg make-up- en haartrends uit de jaren ’90 een comeback maakte. Dit seizoen gaan we nog iets verder terug. Shags zijn nog steeds in de mode, maar met meer een stijl uit de jaren 70″, vertelt Tatum Neill, creatief directeur van Elevate Hair en Noord-Amerikaans creatief directeur van Aveda, aan Bustle.

3. Power bob

Bobs komen terug in alle soorten en maten. Maar een die we zeker gaan zien is de power bob. Ambramite voegt er aan toe dat het een bijzonder populaire kijk is op het klassieke kapsel, hierbij verwijst ze naar HBO’s Succesion die de trend weer tot leven wekte.

“Deze vorm van één lengte is vrij van alle lagen voor gladheid aan de bovenkant en een sterke, strakke, stompe lijn aan de onderkant met een hoek naar voren”, vertelt ze aan Bustle. “Deze lengte wordt op of onder de kin gedragen voor een swingende bob op rechte texturen.” Ze raadt daarnaast aan om een stijltang te gebruiken voor een glanzende afwerking.

4. Wolf cut

De wolf cut, die heel erg lijkt op de klassieke shag, wordt steeds populairder. “Een wolvensnit is een ruig kapsel met korte laagjes bovenaan die overgaan in een pony die het gezicht omlijst”, legt Abramite uit. “De langere lengtes zijn piekerig met zachte, luchtige uiteinden die naar buiten schieten. Een vleugje rond borstelen of vingerstyling is alles wat nodig is om deze onderhoudsarme stijl op zijn plaats te zetten.”

5. Pixie cut

We gaan deze winter ook nog korter dan de bob, want ook de pixie cut maakt deel uit van de haartrends dit seizoen.

6. Lagen en beweging

Dit seizoen staat in teken van volume en iedereen wil volume creëren in hun haar. Dit kapsel is daar perfect voor. “Kapsels hebben op dit moment alles te maken met beweging”, leggen Katelyn Hunziker en Meagan Mueller, eigenaren en stylisten bij Mane Local, uit. Volgens de professionals betekent dit veel gezichtskaders, lange lagen en textuur.

7. 80’s volume

Naast de mullet, voorspelt Mena dat er ook een andere uit de jaren ’80 beïnvloede trend terugkeert: ‘supermodelhaar’ zoals hij dat noemt.

“Naast de shag en mullet, was er ook die supermodel-look van groot, volumineus haar”, legt hij uit. “Die twee trends komen hand in hand terug: de mullet en de shag zijn meer voor het edgy meisje, en het supermodelhaar uit de jaren 80 is meer voor het glamourmeisje.”

Voor welk kapsel ga jij dit seizoen?

Deze korte haarstijlen zijn dé najaarstrends van 2021