Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 26 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

Hallelujah! Op deze manier doet epileren minder pijn

Epileren is en blijft een absolute hel. Wat je ook doet, het zal altijd pijn blijven doen, toch? Het tegendeel is waar. Wij komen je namelijk redden met zeven handige tips. Epileren wordt een ‘feestje’:

Frequent epileren

Het voordeel hiervan is niet alleen dat je huidje mooi zacht blijft, maar het zorgt er ook voor dat als de haren niet al helemaal terug gegroeid zijn, ze makkelijker te verwijderen zijn. Daarbij is een korter haartje minder pijnlijk om te verwijderen.

Epileren kan droog of met water

Mocht je nu het liefst epileren onder de douche, onthoud dan het volgende: hoewel warm of koud water tijdens het verwijderen niet veel verschil maakt in pijn, zorgt warm water wel voor open poriën wat de huid droog en geïrriteerd achterlaat na het epileren. Koud water is dus in ieder geval fijner voor het proces na het epileren.

Een goed voorbereide huid is altijd van belang

Als je droog epileert is het belangrijk dat je een goed gehydrateerde huid hebt. Nat epileren kan je behelpen door je huid alvast een aantal minuten onder de douche in te wrijven met een puimsteen. Dit prepareert de huid voor wat er komen gaat.

Begin altijd met epileren op een plek waar het het minste zeer doet

Zoals je onderbenen bijvoorbeeld. Zo kan je lichaam even wennen aan de prikkels. Ook helpt het om de huid strak te trekken tijdens het epileren.

Het regelmatig scrubben van je huid helpt ook tegen de pijn

Het zorgt namelijk dat haartjes minder snel ingroeien waardoor je geen vervelende wondjes overhoudt. Ook handig: ga niet epileren op de dag zelf dat je een rokje aan wil. Je huid moet altijd weer even kalmeren en dat kan het het beste over de nacht.

Nabehandelingen

Nabehandelingen die fijn zijn voor je huid zijn bijvoorbeeld verkoelende gels of verzachtende oliën.