Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 19 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Remover vergeten? Zo krijg je je make-up er toch af

Het gebeurt ons maar al te vaak. We blijven ergens slapen (le boyfriend, je scharrel of BFF) en vergeten vervolgens altijd wel wat. Blijkt dat nou je remover te zijn, dan balen we meestal al helemaal. Je make-up er goed afhalen is namelijk één van de belangrijkste dingen voor het slapen gaan om een mooie huid te onderhouden. Wat kun je zelf doen met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om toch je make-up netjes te verwijderen?

Tip 1

Gebruikt nooit iets in de vorm van olie om je make-up te verwijderen. Hierbij kun je denken aan babyolie of olijvenolie. Oliën gebruiken rondom je ogen kan namelijk nare gevolgen hebben. Middels het oogvocht komt er namelijk altijd een beetje olie te zitten achter de oogbol wat mogelijk zorgt voor ontstekingen. Ook naderhand wassen heeft geen zin. Afblijven van de olie dus, tenzij het een dermatologisch getest product is.

Tip 2

Fijn, maar wat dan wel? Kwark, melk of room kunnen goed helpen bij het verwijderen van je make-up. Even laten inwerken en het valt zonder moeite te verwijderen.

Tip 3.

Gevoelige huid? Smeer dan je gezicht in met een crème (bijvoorbeeld een lekkere lik Nivea) en laat het even intrekken. De crème absorbeert namelijk vanzelf make-up. Even afwassen met water en zeg maar hallo tegen een schoon huidje.

Tip 4.

Een watje met uierzalf. Dit goedje zorgt niet alleen voor een mooie huid, je krijgt er ook nog eens met gemak watervaste make-up mee af. En dat krijgen wij soms zelfs nog niet los met het echt zware geschut. Uitproberen dus.