Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty en Style 14 sep 2018
Leestijd: 4 minuten

De mooiste hand tattoo’s en alles wat je erover wil weten

Tattoo’s zijn nog nooit zo in geweest als nu. Bij de meeste bedrijven maakt het niks uit als je een leuk plaatje op je lichaam hebt staan. Daarom durven we ook steeds zichtbaardere tattoo’s te nemen, wat natuurlijk alleen maar leuk is. Dit zijn de mooiste hand tattoo’s en alles wat je erover wilt weten.

Hand tattoo’s

Een tatoeage op je hand vinden wij super mooi. Veel mensen denken bij een handtatoeage aan iets heel heftigs, maar re zijn genoeg hele subtiele, sierlijke opties. Ga je voor een zichtbare hand tattoo, of kies je liever voor iets aan de zijkant van je vingers? Alles is mogelijk.

Als het je eerste permanente plaatje is, denk dan wel eventjes twee keer na over of je deze daadwerkelijk op je handen wil plaatsen. Er zijn namelijk wel wat feitjes die handig zijn om te weten over hand tatoeages.

Voordat je een handtatoeage neemt

Vooral de voorbereiding op een hand tattoo is erg belangrijk. Wat natuurlijk cruciaal is bij een handtatoeage is dat je er lang genoeg over hebt nagedacht. Vooral als je een tattoo midden op je hand neemt, gaat iedereen het altijd zien. Ondanks dat veel bedrijven het niet erg meer vinden als werknemers tattoo’s hebben, is dat niet overal het geval.

Daarnaast is een onderdeel van de voorbereiding van een hand tattoo de tattoo-artiest. Het zetten van een tattoo op je hand is namelijk anders dan op een andere plek. Niet elke tattoo-artiest kan dit. Doe daarom goed je onderzoek naar tattoo-artiesten die dit onder de knie hebben.

Hand tattoo’s vervagen

Super leuk die hand tattoo’s, maar ze zijn niet zo permanent als je zou denken. We hebben het voornamelijk over tattoo’s op je vingers. De huid is hier namelijk anders dan de huid van de rest van je lichaam. Dit komt omdat je zoveel doet met je handen, je wast het super vaak en de huid beweegt meer.

Dus mocht je overwegen om een tattoo op je vingers te nemen, houd er dan wel rekening mee dat je deze hoogstwaarschijnlijk af en toe moet bijwerken. Dat gezegd hebbende, vinger tattoo’s zijn prachtig.

Simpele stijlen en letters werken goed

Wat ook goed is om te onthouden wanneer je een handtatoeage wil zetten, is het ontwerp. Houd het vooral simpel en kies niet voor een ontwerp waarbij de lijntjes heel dicht op elkaar zitten. Mocht er iets vervagen, wil je natuurlijk niet dat het een grote vlek wordt.

Het doet pijn

Ja, bereid je voor op pijn. Je handen zitten namelijk vol zenuwen en dat zorgt ervoor dat een tatoeage op je hand meer pijn doet dan veel andere plekken op je lichaam. Ben je lichtgevoelig op dit gebied? Dan is het misschien een beter idee om een andere locatie voor je tattoo te zoeken.

Aan de andere kant zijn er ook genoeg kleine tattoo’s voor op je hand en die zijn natuurlijk zo gezet. Daarnaast hoort pijn ook een klein beetje bij de ervaring natuurlijk.

Niet perfectionistisch zijn

Dit is niet helemaal de plek voor een perfecte tattoo. Door de huid van je handen heb je geen garantie dat de inkt super donker is, dat de lijntjes perfect strak zijn en kleuren heel vel zijn. Houd hier rekening mee als je je tattoo gaat zetten.

Als je een mega perfectionist bent en je wilt veel dunne lijntjes en schaduwen, is dit niet helemaal de spot voor jouw tattoo. Wij vinden hand tattoo’s met een beetje een waas over zich heen, juist heel mooi. Maar je moet hier natuurlijk wel op voorbereid zijn.

Al met al zijn hand tattoo’s hartstikke gaaf en als je het aandurft, is dat super tof. Zorg er gewoon voor dat je goed je onderzoek hebt gedaan, lang het nagedacht en goed voor je tattoo zorgt. Dan zit het helemaal goed. Heb je nog wat tattoo inspiratie nodig? Scrol dan snel verder.


.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

6 x de tofste tattoo’s voor op je voetzool (die je stiekem wel wil hebben)

Zoek je een tattoo shop om je droom werkelijkheid te laten worden? Lees dan dit artikel.