Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 10 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

10 x handige inpaktips om zoveel mogelijk in je koffer te kunnen doen

Ga jij binnenkort op vakantie en heb jij een klein beetje stress voor het inpakken? Laat dat ‘klein’ maar weg, want het enige wat echt klein is, is jouw koffer en niet jouw stresslevel. Hoe krijg jij in vredesnaam álles in jouw koffer? Ja, je weet dat je slechts een paar dagen weggaat, maar je moet natuurlijk wel berekenen dat je per dag zo’n drie verschillende outfits nodig hebt. Hier daarom tien handige inpaktips om zoveel mogelijk in jouw koffer mee te kunnen krijgen.

1. Gebruik zelfklevende folie voor jouw sierraden

Door simpelweg de zelfklevende doorzichtige vershoudfolie te gebruiken, voorkom jij dat al jouw sierraden verdwijnen in jouw koffer. Leg jouw sierraden op de klevende kant van het folie en druk daarop een andere laag met de klevende kant bovenop de sierraden. Zo blijven ze bij elkaar, zonder in de knoop of kwijt te raken.

2. Rol jouw kleding op

Om ruimte te besparen in jouw koffer, kun je het beste al jouw kleding oprollen in plaats van vouwen. Het oprollen van kleding scheelt namelijk een hoop ruimte.

3. Stapel jouw BH’s

Zo behouden ze de vorm én scheelt het ruimte. Door er ondergoed tussen te stoppen, geeft dat ook direct weer extra plek in jouw koffer.

4. Gebruik jouw schoenen als opbergplek

Door verschillende producten in jouw schoenen te steken, kan dit ruimte besparen. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk sokken of andere kleine dingen opbergen in jouw schoenen, wat zowel loze ruimte opvult, als ruimte overlaat voor anderen.

5. Gebruik lenzendoosjes voor make-up

Ga jij een lang weekend weg, en zie je het niet zitten om bijvoorbeeld jouw hele foundationflesje mee te nemen? Of mag dit niet in jouw handbagage? Koop dan een lenzendoosje en stop hier de foundation in. Dit scheelt zowel gewicht als ruimte in jouw toilettas.

6. Stop kleine sierraden in pillendoosjes

Er bestaan speciale doosjes voor pillen. Deze bevat kleine vakjes, waar jij, bijvoorbeeld, jouw kleine sierraden als ringen, piercings en kleine knopjes in kan bewaren. Zo hoef je nooit lang voor een matching paar te zoeken, want deze zitten prachtig bij elkaar gesorteerd.

7. Een plastic zak van de stomerij voorkomt kreuken van kleren

Heb jij van die fragiele bloesjes bij je, waarbij je weet dat ze eruit zien als een uitelkaar vallend mozaïek zodra jij aankomt? Verpak deze dan in een plastic zak van de stomerij. Door de kleren hierin pas op te vouwen, zullen ze niet snel gaan kreuken.

8. Gebruik een vacuümzak voor in jouw koffer

Deze zakken zijn goedkoop te koop bij bijvoorbeeld Bol.com. Al jouw kleding in deze zak kan je door middel van de stofzuiger vacuüm zuigen en daarmee heb jij gigantisch veel ruimte over in jouw koffer.

9. Schaf een E-Reader aan in plaats van boeken

Nu is dit natuurlijk stukken beter voor het milieu, maar het ontneemt jouw ook mega veel ruimte en gewicht in jouw koffer of handbagage. En ben jij een snelle lezer? Dan kan je meerdere boeken, zónder extra gewicht, meenemen op vakantie. Een win-win-win situatie.

10. De Packpoint Packing list app

Om toch te voorkomen dat jij zo’n 38 outfits te veel meeneemt als jij op vakantie gaat, kan je de PackPoint Packing List travel Companion app downloaden. Deze handige app stelt jouw een paar simpele vragen, naar bijvoorbeeld jouw geslacht, reisbestemming en activiteiten. Aan de hand van jouw antwoorden maakt de app een persoonlijk inpaklijstje voor je en daarmee heb je in een mum van tijd alles wat je nodig hebt voor op vakantie. En dat zónder dat jij voor tien kilo te veel bepakt.

Volg jij bovenstaande regels keurig, dan hoef jij geen enkele stress te ervaren bij het proces van inpakken. De vakantie staat voor de deur en dat betekent genieten met hoofdletter G. Stress om jouw koffer? Dat is vanaf nu verledentijd.

Dit is ook leuk om te weten als jij gaat vliegen: Vliegen in stijl? Zo krijg je een gratis upgrade naar businessclass voor elkaar