Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 7 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Niet schrikken: Mensen kunnen screenshots maken van je Snapchat zonder dat je het door hebt

Ga even rustig zitten. Het is ons namelijk ter ore gekomen dat er een mogelijkheid bestaat om screenshots te maken op Snapchat, zonder dat de ander dit door heeft. En daar kun je behoorlijk van schrikken. Maar voordat je een paniekaanval krijgt, is het misschien handig dit van de zonnige kant te zien. Want ook jij kunt er je voordeel mee doen.
Goed, de meeste Snaps die je verstuurt kunnen misschien het daglicht niet verdragen. Omdat je onder invloed bent, er op je allerslechtst op staat of misschien wel omdat je meer van je lichaam laat zien dan dat je weet dat verstandig is… kuch.

Maar als iemand anders jou zo’n bericht stuurt, dan krijg je soms wel de neiging dit aan je bestie te laten zien. Of het gewoon te bewaren om je er op een ander ogenblik op te verkneukelen. En tja, dat kan dus zonder dat de verzender het door heeft.

Zo werkt het

De truc is dat je je telefoon op vliegtuigstand zet, een screenshot maakt, dan de app verlaat en je telefoon van vliegtuigstand af haalt.

Nu is Snapchat ook niet dom. Want zodra je weer teruggaat naar de app, wordt de notificatie dat je een screenshot hebt gemaakt alsnog verstuurd. Máár, als je heel lang wacht om terug te keren naar Snapchat en in de tussentijd andere dingen gaat doen, dan zal de notificatie helemaal naar de onderkant van de Snapchatlijst verdwijnen.

Met andere woorden: de notificatie wordt nog wel verstuurd, maar de andere persoon zal het waarschijnlijk niet zien, omdat het al zo lang geleden is en hij of zij intussen al miljoen andere Snaps heeft.

Een beetje eng is het wel, maar doe er mee wat je wil…

Lees ook: Gnagna! Je kunt nu zien waar je ex of crush zich bevindt op Snapchat