Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Herbruikbare watjes: alle voordelen én de beste op een rij

Het is tijd om je make-uproutine eens serieus te bekijken. Want hoe duurzaam is die eigenlijk? Grote kans dat je dagelijks in ieder geval watjes gebruikt. Heel handig, maar deze zorgen wel voor enorm veel afval. Dat kan anders. En met een simpele verandering verminder je de afval in jouw routine al onwijs. Gebruik jij bijvoorbeeld al herbruikbare watjes?

Een ideaal alternatief voor ‘normale’ watjes met vele voordelen.

Herbruikbare watjes

Herbruikbare watjes hebben heel veel voordelen, niet alleen voor je portemonnee – maar ook voor je huid. Nu wil jij natuurlijk weten wat. En dat gaan we je vertellen. Enkele voordelen van herbruikbare watjes zijn:

1. Je hoeft niet om de haverklap naar de drogist om nieuwe te halen

Waarschijnlijk gebruik je de watjes elke dag voor het afhalen van make-up. Vaak moet je er extra voor naar de drogist, omdat ze altijd wel op lijken te zijn. Een groot voordeel van de herbruikbare watjes is dat ze nooit op zijn – je kan ze namelijk hergebruiken ;).

2. Geen afval meer

Daarnaast heeft je make-uproutine totaal geen afval meer. Geen prullenbak meer vol met natte, vieze watjes vol met make-up. Een simpele verandering waardoor jij duurzamer bezig bent.

3. Mee in de machinewas

Deze watjes kunnen gewoon mee in de normale was, je hoeft ze alleen in een waszakje te doen. Het is dus wel handig om een paar van deze herbruikbare watjes in huis te hebben, zodat je niet elke dag de was hoeft te doen. Maar na een wasje zijn ze weer zo goed als nieuw en kan je ze gewoon weer gebruiken.

4. Goedkoper

De herbruikbare watjes zijn een stuk goedkoper dan ‘normale’ watjes, dit komt omdat je ze maar één keer hoeft aan te schaffen. Mooi meegenomen dus, voor je portemonnee.

5. Skincare voordelen

Naast dat deze watjes onwijs duurzaam zijn, zijn ze ook nog eens beter voor je huid. Je kunt bijvoorbeeld speciale watjes kopen als je huid snel geïrriteerd raakt, deze hebben superzachte vezels. Daarnaast helpen de herbruikbare watjes je huid beter te exfoliëren.

Volgens ons: de beste herbruikbare watjes

Ben je overtuigd na het zien van al deze voordelen? Vind je het tijd om te wisselen van ‘normale’ watjes naar herbruikbare watjes en om je make-uproutine te verduurzamen? We hebben hier een lijstje met onze favorieten watjes:

Bamboozy 10 Wasbare Wattenschijfjes – 14,99 euro

herbruikbare watjes
Bol.com

Douglas Make-up Removing Squares Make-up remover, 1 stuk – 9,99 euro

herbruikbare watjes
Douglas

Face Halo Original, 3 stuks – 19,95

herbruikbare watjes
Zalando

Holland & Barrett 6 Dikke Wasbare Wattenschijfjes – 8,99 euro

herbruikbare watjes
Holland & Barrett

OrganiGoods 16 Herbruikbare Wattenschijfjes – 21,95 euro

herbruikbare watjes
Bol.com

Glov Moon Pads Make-up remover, 1 stuk – 9,09 euro

herbruikbare watjes
Douglas