Emma Toussain
Emma Toussain Life 22 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Ga je weer naar kantoor? Zó geef je je herfstgardarobe een update

We mogen gelukkig weer vaker naar buiten! De pandemie is voor iedereen heftig geweest en daarom zijn we maar al te blij met de dingen die weer mogen. Restaurants zijn weer open, we kunnen naar clubs én als je al fulltime werkt hoef je ook niet meer elke dag thuis te blijven. Een nadeel: de comfortabele kleding die je thuis droeg is niet echt geschikt voor op kantoor. Hoe zorg je ervoor dat je, zonder al te veel nieuwe kleding te kopen, er toch goed uitziet?

Maak die gardarobe maar klaar voor de herfst.

Kleding-update

Hoe leuk is het dat we af en toe weer naar kantoor kunnen. Voordelen: kletsen met je leuke collega’s over het weekend én je kan je weer leuk aankleden. Maar hoe doe je dat eigenlijk na anderhalf jaar thuis te hebben gewerkt? Julia Guerra van InStyle vertelt ons hoe je dat doet.

Investeer in goede basics

Om een goede basis te leggen voor je outfits, is het belangrijk om alle basics in huis te hebben. Denk vooral aan hemdjes, een blouse, t-shirts, jeans, een nette pantalon en wat basic jurken. Dit maakt het makkelijker om op maandagochtend een outfit bij elkaar te zoeken én je kunt vanuit hier gaan uitbreiden. Wat is een neutraal kleurenpalet? Denk aan zwart, wit, grijs en beige. Als je basis sterk is kan je verder experimenteren met jasjes, blazers, sjaals, hoeden en haarbanden.

Val op met een mooie jas, muts of sjaal

Even terug naar die mooie basis. Heb je ‘m? Geweldig! Maar je moet natuurlijk ook via buiten naar kantoor toe reizen. Helaas wonen we in Nederland en is de temperatuur niet altijd boven de 20 graden. Daarom is het ook belangrijk dat we een goede, mooie én nette jas bezitten. Het advies is dan ook om te investeren in twee goede jassen, zodat je kunt afwisselen. Hoe leuk is het als je muts en sjaal ook nog goed bij je jas passen? Zo kom jij ook nog eens netjes aan op kantoor. Heb je een lunchafspraak of moet je ergens anders heen? Dan kom jij ook goed voor de dag.

Laagjes, laagjes, laagjes

In de herfst wordt het, jawel, koud. Het gaat waaien en het gaat regenen, wat het lastiger maakt om je te kleden. We snappen dat je het liefst in een dikke trui rondloopt, maar er zjin ook andere manieren om jezelf warm te houden én om er leuk uit te zien.
Een gouden tip: (gebreide) truien kunnen eigenlijk wel over alles gedragen worden. Over een jurk, over een blouse of t-shirt met lange mouwen.

Blazers

Blazers in het algemeen zijn goed om je look te upgraden. Je ziet er netjes uit en je hebt keuze uit verschillende soorten, maten en kleuren. Zo is er voor iedereen wel wat te vinden. Ga je voor een oversized uitstraling? Of hou je van een patroontje? Ook kan je een trui of shirt met lange mouwen dragen onder je blazer. Dit zorgt gelijk weer voor laagjes en extra warmte.

Een pak

Een vervolg op de blazer: een tweedelig pak! Als je blazer overeenkomt met je broek dan heb je meteen een hele nette uitstraling. Een pak hoeft niet altijd zwart, strak en netjes: je hebt tegenwoordig ook pakken in verschillende kleuren en pasvormen. Een voordeel van een wijder vallende pantalon is dat je zelfs een thermolegging of maillot kunt dragen zonder dat iemand het opvalt. Zo kan je zelfs in de vrieskou nog netjes op kantoor verschijnen.

Heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze fijne webshops. Zo kom jij de herfst wel door!