Audrey Garot
Audrey Garot Lichaam 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Is het weer die periode van de maand? 5 dingen die je herkent als je ongesteld bent

We hoeven er geen geheim van te maken; ongesteld zijn is geen pretje. Je voelt je een heel ander mens en je bent duidelijk niet jezelf. Ook heel je omgeving kan hiervan meegenieten, maar gedeelde smart is halve smart, zullen we maar zeggen.

Het is toch zo fijn om een vrouw te zijn.. NOT.

Dit zijn 5 dingen die je herkent als je ongesteld bent

Iedere vrouw ervaart haar menstruatie anders. De één heeft meer zin in de seks tijdens de menstruatie en de ander totáál niet. De één krijgt enorme mood swings, terwijl de ander hier weer niks van merkt. Ondanks dat we dit niet allemaal hetzelfde ervaren, zijn er een paar dingen die alle vrouwen zullen herkennen als ze ongesteld zijn.

1. Je draagt het liefst de hele dag een joggingpak

Als je ongesteld bent wil je het liefst geen strakke kleding aan. Dit zit dan gewoon écht niet lekker. Daarom is een joggingpak de perfecte uitkomst (of iets soortgelijks natuurlijk), want je wilt iets dragen wat lekker los zit.

2. Je moet al huilen als er puppy’s of baby’s op je telefoonscherm verschijnen

Je bent méga emotioneel als je ongesteld bent. En dat hoort er helemaal bij, want dat hebben we allemaal. Als je dus door je TikTok feed scrolt en je schattige puppy’s voorbij ziet komen, dan rollen de tranen al over je wangen. Laat staan als je lover gemeen tegen je doet, oh boy..

3. Je draagt de hele dag een kruik op je buik

Ughhh.. Wat zijn die menstruatiekrampen toch ontzettend vervelend als je ongesteld bent. Helaas hoort het er wel bij en kunnen we er niks aan doen, maar we kunnen het wel iets verzachten. Tenminste, dat proberen we door de hele dag een kruik tegen onze buik aan te houden.

4. Je dieet bestaat uit chocolade en paracetamol

Als je ongesteld bent, heb je even geen zin in groenten en fruit. Maar dat hoeft ook niet; je zit in die periode van de maand en dan mag je van jezelf ook ongezond eten. Je eet de ene chocoladereep na de andere en daarnaast slik je nog wat paracetamol voor die verschrikkelijke buikkrampen.

5. Je moet dagelijks je beddengoed verschonen

We hebben het leukste (kuch) moment van ongesteld zijn nog niet besproken: doorlekken. Het is echt ver-schrik-ke-lijk. Maar goed, we moeten er mee dealen en we doen er alles aan om het te voorkomen, maar dat lukt echt niet altijd. Vooral ‘s nachts is het een drama en daarom komt het nog wel eens voor dat we ons beddengoed iets vaker moeten verschonen dan normaal.

5 redenen waarom je last kan hebben van ‘menstruatiepijn’ terwijl je niet ongesteld bent