Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Love & Seks 22 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

Moeder-dochteruitje! Dit zijn de lekkerste high tea adressen per provincie

Eén van de fijnste momenten in je leven zijn toch wel die moeder-dochteruitjes. Wil jij je moeder wel weer eens ergens mee naartoe nemen? Neem dan een bezoekje aan de adressen uit dit artikel voor een heerlijke high tea.

Wanneer jij een bezoekje brengt aan je moeder gaat dit altijd wel gepaard met wat kopjes thee. Daarom is een high tea hét perfecte uitje voor jullie twee.

De leukste plekken voor een high tea in Nederland

Bel je moeder maar op, want het is weer tijd om samen iets leuks te doen. Naast dat jullie dol zijn op shoppen, kunnen jullie ook geen genoeg krijgen van lekkernijen. Daarom willen jullie zeker een bezoekje brengen aan de volgende adressen.

1. Brabant: Zoet!! With Love – Oirschot

De naam zegt het al: dit is dé plek voor een heerlijke high tea vol met de lekkerste hapjes. Je kunt hier gaan voor de traditionele high tea of voor de luxe variant. Naast dat alles heerlijk is, is het ook nog eens huisgemaakt.

Langs geweest en heerlijk genoten? Dan kan je hier zelfs nog een keer heen gaan en de high tea box halen. Zo kan je ook lekker thuis van deze high tea genieten.

2. Limburg: Piece of Cake – Maastricht

Plan maar een bezoekje in naar Maastricht, want bij Piece of Cake kan je terecht voor een heerlijke high tea. Tussen 11:00 uur en 16:00 uur kan je genieten van drie verschillende soorten thee en de lekkerste zoete en hartige lekkernijen. Geen zin in thee? Dan maak je er een high coffee van.

3. Zeeland: Taart en Tafel – Goes

In Zeeland ben jij bij Taart en Tafel op het goede adres voor een overheerlijke en gezellige high tea. Zo heb je hier zelfs de keus uit maar liefst drie verschillende soorten. Ga jij voor de Hartig & Zoet met de keus uit bijvoorbeeld een brownie of de Heerlijk & Hartig met een soepje? Je kan hier zelfs terecht voor een gluten-, lactose- en melkvrije high tea. Keuze genoeg dus.

4. Utrecht: Bistro Karel 5, Utrecht

Bij Bistro Karel 5 kan je de high tea vergeten. Je gaat hier juist heen voor een heerlijke Afternoon Tea. Hier geniet je naast een speciale thee en lekkernijen ook nog van een glaasje Prosecco of champagne. Dit is toch precies wat je wil?

5. Zuid-Holland: The Tea Lab, Rotterdam

Aan het winkelen in Rotterdam? Dan wil je sowieso de high tea bij The Tea Lab meemaken. Hier geniet je van een blad vol met de allerlekkerste hapjes. Van een brownie tot vegan bananenbrood, smullen ga je hier zeker.

6. Noord-Holland: De Tuynkamer, Hoorn

Geloof ons, een high tea bij De Tuynkamer in Hoorn is het zeker waard. Zo heb je de keuze uit een traditionele high tea, maar ook nog voor een high tea royal. Of zijn jullie toch meer van de wijn? Dan kunnen jullie hier ook kiezen voor de high wine.

7. Friesland: Brasserie Spiegelaar, Leeuwarden

Op naar het noorden, want in het centrum van Leeuwarden geniet je bij Spiegelaar van een overheerlijke high tea. Met koude en warme gerechten weet je zeker dat je jouw buik vol eet. Naast dat je deze plek vindt in Leeuwarden zijn er nog meer redenen waarom je wel een bezoekje aan deze stad wil brengen.

8. Groningen: Brasserie Midi, Groningen

Met je moeder bijkletsen kan natuurlijk het beste met lekkernijen. Bij Brasserie Midi komt dit zeker helemaal goed. Deze high tea bestaat uit genoeg lekkers, zoals mini gebakjes, kleine clubsandwiches met kip en een seizoens-soepje.

9. Gelderland: Quetzal chocoladebar, Arnhem

Wat is er nu lekkerder dan een high tea? Wij weten het. Namelijk een high choc. Het is hetzelfde idee alleen dan bestaat het vooral uit chocolade. Quetzal is de chocoladebar in Arnhem en de high tea klinkt hemels.

10. Overijssel: Chocolate Company, Zwolle

Bij Chocolate Company in Zwolle geniet je samen met je moeder van de beste taartjes, fruit, bonbons, sandwiches en toasties. Maar probeer naast een high tea ook een keer de chocoladefondue. Wie kan er nu wel genoeg krijgen van chocolade?

11. Drenthe: Tea Time, Echten

De naam zegt het al, maar bij Tea Time in Echten is het altijd tijd voor thee. Dit kan natuurlijk niet zonder een heleboel lekkernijen. Gaan jullie voor de traditionele, royal of royal deluxe?

12. Flevoland: Tante Truus, Almere

Een schaal vol met alleen maar lekkernijen is toch precies wat je zoekt? Pak daarom maar de auto en vertrek samen met je moeder naar Almere voor een middag gevuld met alleen maar lekker eten.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: