Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Life 22 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Haal de afwasmiddel maar uit de kast, want je maakt er veel meer mee schoon dan alleen je vieze vaat

In onze kast staan misschien wel dertig producten om je huis mee schoon te maken, maar soms heb je aan één product al genoeg. Je kan namelijk met afwasmiddel veel meer schoon krijgen dan alleen je vieze vaat. Dus maak maar snel je sopje en begin maar met schoonmaken.

Je hebt er zin in of niet, maar soms is het gewoon nodig om je huis een goede schoonmaakbeurt te geven. Haal je schoonmaakspullen maar uit de kast, want deze dingen krijg je schoon met afwasmiddel.

Schoonmaken met afwasmiddel

Nee afwasmiddel is niet alleen goed voor je vaat. Je kan er nog zo veel meer mee. Vieze vlekken? Pak afwasmiddel. Dweilen? Gebruik afwasmiddel. De mogelijkheden zijn enorm en het bespaart je ook nog eens geld. Wat wil je nog meer?

1. Vloer dweilen

Heb je tegels in je badkamer of keuken? Dan krijg jij ze weer helemaal spic en span als je de vloer dweilt met een sopje met afwasmiddel. Voeg ongeveer twee eetlepels afwasmiddel toe en jouw vloer gaat weer glimmen.

Maar dit sopje is ook goed voor het dweilen van een vinyl of linoleum. Heb je een houten vloer? Dan kan je dit sopje beter niet gebruiken. Je mooie vloer kan hier namelijk een stuk lelijker van worden en dat willen we natuurlijk niet.

2. Vlekken verwijderen

Een feestje gehad of gewoon tijdens een luie avond op de bank geknoeid op de bank en je tapijt? Geen zorgen, haal je afwasmiddel maar tevoorschijn en jij krijgt het weer super snel schoon.

Neem twee kopjes water en voeg hier een eetlepel afwasmiddel aan toe en meng het. Gebruik een schone doek en dep daarmee op de vlek tot ‘ie verdwijnt. Spoel daarna nog even met een doekje met koud water en dep het droog met een theedoek of keukenpapier. Et voilà, die vervelende vlek is verleden tijd.

3. Ramen wassen

Speciale middelen voor je ramen? Ha, dacht het niet. Mensen zweren bij een paar druppels afwasmiddel om de ramen te wassen. Vul een spuitfles een helft met azijn en de andere helft met water. Voeg twee druppels afwasmiddel toe en jouw raam gaan glimmen als nooit tevoren.

4. Luxaflex schoonmaken

Het misschien het meest verschrikkelijke om schoon te maken, maar soms is het gewoon echt even nodig. Met afwasmiddel en warm water krijg jij ze weer helemaal schoon. Je kan ze laten hangen, maar je kan ze er ook even afhalen voor meer gemak.

5. Afwasmiddel als allesreiniger

Afwasmiddel kan ook gebruikt worden als allesreiniger. Grote schoonmaak van je badkamer of het afdoen van het aanrecht? Afwasmiddel is jouw hulp om alles weer schoon te krijgen.

Gebruik hiervoor warm water en voeg er weer een paar druppels afwasmiddel en één eetlepel soda aan toe. Krijg je toch niet alles schoon? Verdun de afwasmiddel dan een beetje, wrijf het in op de vieze plek en laat het even intrekken. Neem het af met warm water en de viezigheid is weg.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Roomed