Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Life 4 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Dít zijn de 9 meest opvallende hints uit de eerste aflevering van WIDM 2021

YES, Wie is de Mol is weer begonnen. De eerste aflevering was afgelopen zondag te zien – en wat was het spannend. De eerste aflevering heeft hopelijk meteen de toon gezet voor dit nieuwe seizoen. De eerste aflevering was spannend, mysterieus en wij twijfelen nu al over wie de mol van dit seizoen zou kunnen zijn. Natuurlijk helpen we je ook dit seizoen WIDM 2021 weer op de goede weg met alle hints.

Dit zijn de meest opvallende hints van de eerste aflevering WIDM 2021.

Hints eerste aflevering WIDM 2021

Ben jij de mol van WIDM 2021 al op het spoor? Of twijfel je nog, dan zouden deze hints je kunnen helpen.

Hint 1: Jokers

De jokers staan in de eerste aflevering centraal. Wat opvalt in de leader van dit seizoen WIDM 2021 is, dat vlak voor Eric zijn beeld er een joker te zien is. Is dit een link van Eric naar de joker omdat hij iedereen voor de gek houdt en de mol is? Wat denk jij?

Hint 2: misschien voor de pot?!

Splinter zegt, nadat hij de 250 euro heeft gevonden bij de eerste opdracht, dat het geld ‘misschien’ voor de pot was. Wist hij al wat er aan zou komen? En dat de mol het geld van sommigen ging afpakken?

Hint 3: Plottwist eerste opdracht

Na de eerste opdracht bleek dat Renée, Rocky en Marije geen deal met de Mol hebben gemaakt en dus geen nepjoker hebben gekregen. Is dat omdat één van hen zelf de Mol is, en ze dus geen deal hadden kunnen maken?

Achteraf hebben ze tóch wel de deal met Rick gemaakt – waardoor er uiteindelijk geen geld naar de pot gaat. Zo blijkt maar dat de mol goed bezig was deze opdracht. Is dit een tweede hint naar één van de drie als mol?

Hint 4: Marije valt op

Bij het laatste wisselmoment met Rick valt Marije onwijs op. Je schreeuwt als eerste dat ze zeker wel haar 250 euro wil inwisselen voor een ‘echte’ joker. Dit zou een manier kunnen zijn van de mol op de andere twee kandidaten te dwingen ook hun geld in te ruilen. De mol wil natuurlijk het liefst geen geld in de pot zien te krijgen.

Eigenlijk heeft de mol niets aan een joker, maar hierdoor kan hij/zij misschien wel de andere kandidaten overtuigen dat hij/zij niet de mol is. Is dit één van de hints naar de mol van WIDM 2021?

Hint 5: Leasergamen

Remco gaf aan dat hij dacht dat hij door Rocky was neergeschoten in de laseropdracht. De titel van het aflevering is ‘Gelijk’. Had hij gelijk?

Het gekke hier is wel dat hij dit opzettelijk niet voor zichzelf houdt. Een slimme kandidaat had dit misschien wel gedaan – zodat hij een voordeel had gehad tegenover de andere kandidaten van WIDM 2021. Remco doet dit echter niet.

Hint 6: Hier valt ook Joshua op (als je er even over nadenkt)

Uiteindelijk krijgt de groep namelijk de optie om tegen elkaar te gaan spelen om een eventuele vrijstelling te krijgen. Joshua is de eerste die oppert om samen als team door te gaan en voor het geld in de pot te spelen. In eerste instantie lijkt dit een anti-mol actie. Maar als je er even over nadenkt merk je dat er eigenlijk maar heel weinig geld is verdiend met deze opdracht (450 van de 1500 euro).

Daarnaast heeft hij zichzelf ook laten uitschakelen. Hij zegt zelf omdat hij meer risico wilde nemen, maar dit kan natuurlijk een goed excuus zijn.

Hint 7: Lakshmi als mol

Nog zoiets raars: tijdens de fietsopdracht stond op de bordjes steeds ‘in eerste instantie wilde *naam kandidaat* niet de Mol zijn’, waarbij die ‘niet’ ook af en toe een ‘wel’ was. Bij Lakshmi was die formulering opeens heel anders. Nou ja. Waarom?! Wat een verwarring… Of zal dit een hint naar de mol van WIDM 2021 zijn?

Hint 8: Renée en Rocky

Renée en Rocky vallen in deze opdracht eigenlijk helemaal niet op. Ze worden zelfs nauwelijks laten zien in het laatste onderdeel van deze aflevering. Wil de productie op deze manier de aandacht verleggen van de beiden? En zou het kunnen dat één van hen de mol is?

Hint 9: Florentijn

Florentijn zette een afbeelding van het strippersonnage Krtek (‘Mol’ in het Tsjechisch) in zijn Molboekje. Is dit gewoon research of heeft hij zijn evenbeeld in het boekje getekend? Kan dit een hint zijn richting Florentijn als mol van WIDM 2021?

Lees ook: Opgelet: er lijken nóg meer deelnemers bekend van WIDM 2021