Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 11 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Hoe het voelt om van iemand te houden die niet van jou houdt

Niets is zo fijn als het gevoel dat je hebt als je tot over je oren verliefd bent. Als degene waar je wel een toekomst mee ziet er ook zo over denkt, is dat helemaal mooi. Maar als hij niet van je houdt, kan dat hard aankomen. Dan wordt dat verliefde gevoel ineens het vervelendste gevoel dat je ooit meegemaakt hebt. En dat is nog zacht uitgedrukt. Je hebt al helemaal bedacht hoe jouw naam klinkt met zijn achternaam en hebt al precies in gedachte welke jurk je aan zou willen als jullie gaan trouwen. Maar het sprookje begint niet met ‘Er was eens’, maar met ‘Er was nooit’.

Hij houdt niet van jou zoals jij van hem. Ergens heb je nog hoop dat hij van gedachten gaat veranderen, maar je weet ook goed dat dat niet gaat gebeuren.

Het leuke aan verliefd zijn, is het gevoel dat iemand ook super veel van jou houdt. Dat hij dezelfde gevoelens heeft. Maar het allerengste aan verliefd zijn is ook dat de kans bestaat dat de ander niet hetzelfde voor jou voelt. In dat geval wil je dat het verliefde gevoel zo snel mogelijk weggaat, maar helaas blijven de gevoelens nog even buurten. Langer dan je graag zou willen.

De vervelende situatie kan je het gevoel geven van eenzaamheid. Plots zie je om je heen overal kleffe tortelduifjes die elkaar wél helemaal gevonden hebben. Bovendien kan het je onzeker maken, doordat je je constant afvraagt waarom hij niet met je samen wil zijn. Je voelt je daardoor misschien niet goed genoeg.

Het gevoel blijft je achtervolgen en wordt erger en erger. ‘Wat zou ik kunnen veranderen om hem toch voor me te kunnen winnen?’ is ook vast wel eens door je hoofd gegaan. Omdat je er zo erg mee bezig bent, heb je ook geen oog voor andere potentiële projecten.

Maar als je dit herkent, dan weet je ook vast dat het gevoel langzaamaan wegebt. Na een tijdje besef je dat het echt niet gaat werken en dat hij niet the one is. Langzaam maar zeker zijn de mannen om je heen een stuk leuker dan die ene man waar je zo verliefd op was. En langzaam maar zeker sta je open voor nieuwe crushes en heb je steeds meer zin om te gaan daten.

Dat is maar goed ook, want jij verdient iemand die voor je gaat. Niet iemand die het beste voor je wil, maar het allerbeste. Iemand bij wie je dat verliefde gevoel niet hoeft te forceren, maar waar het ook vanzelf gaat. En geloof ons, die ga je tegenkomen.

Lees dit ook eens: Er is een manier om jezelf verliefder of minder verliefd te maken