Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Huidverzorging 22 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze niet-vettige zonnebrandcrèmes bescherm jij je hoofdhuid

Het zomerseizoen komt er weer aan het dat is héél erg leuk. Helaas zitten ook wat minder prettige kanten aan, zoals het verbranden van je huid door de sterke zon. Eerder schreven we al over onze lippen die we vaak vergeten in te smeren en dus sneller kunnen verbranden. Ook worden gevoelige plekken zoals oren, oogleden en je hoofdhuid vaak vergeten. En die laatste categorie is belangrijk. Je hoofdhuid verbandt namelijk snel omdat het de zon niet gewend is. Heb jij vaak een middenscheiding? Dan zal je daar vast wel eens verbrand zijn. En dat weet je ook dat dit PIJN doet.

Gruwel je bij het idee van die vette zonnebrand op je hoofd? Daar hebben wij een oplossing voor.

Haarlijn verbrand?

De huid op ons hoofd kan net zoals de huid op onze benen, armen en gezicht zonbeschadiging oplopen. Op de korte termijn kan dit klachten veroorzaken zoals roodheid, pijn en het vervellen waardoor je witte ‘vlokken’ in je haar krijgt. Verbrand je vaak op je hoofd? Dat is niet goed en dit kan uiteindelijk voor ergere klachten zorgen. Dit wil je vermijden, goed insmeren dus!

Vettige zonnebrand

Het vervelende aan zonnebrand is dat het vaak vet aanvoelt. Als je je hoofdhuid insmeert kan het dus zijn dat je haar ook vettig wordt. Gelukkig hebben wij hier de oplossing voor! Wij zetten vier niet-vettige zonnebrandproducten voor je op een rijtje.

1. Etos Head Protection Sun Spray SPF 30

Etos Head Protection Sun Spray SPF 30 is een zonbeschermingsspray die UVA- en UVB- bescherming aan de kwetsbare hoofdhuid biedt. De spray bevat panthenol die de huid hydrateert en zacht en soepel houdt. De Etos Head Protection Sun Spray SPF 30 trekt snel in, is niet vet en is waterresistent. De zonnebrand kost maar 9,89 euro.

2. Malibu Clear Hair & Scalp Protector SPF 30

Malibu Clear Hair & Scalp Protector beschermt je hoofdhuid én haar tegen UVA en UVB stralen. Deze zonnebrand is waterproof maar niet vettig. Hoe handig?! Ook is het product nog verrijkt met vitaminen. Malibu Clear Hair & Scalp Protector SPF 30 is maar 3,69 euro.

3. Coola scalp & hair mist organic sunscreen SPF 30

Deze Coola scalp & hair mist organic sunscreen SPF 30 is een biologische zonnebrandcrème voor hoofdhuid en haar. Het heeft SPF 30 en beschermt de vergeten plekjes. Deze waterbestendige SPF-mist verzwaart het haar niet en laat het er niet vettig uitzien. Het product ruikt lekker naar de oceaan en kost 34 euro.

4. Soltan Zonnebrand Clear & Cool Spray Haar & Hoofdhuid SPF30

De Soltan Zonnebrand Clear & Cool Spray Haar & Hoofdhuid SPF30 is een spray met een hoge UVA-bescherming. Deze spray beschermt én hydrateert en helpt bij de bescherming tegen huidschade op de korte en de lange termijn. Het product trekt snel in, verkoelt direct, laat geen witte waas achter, voelt niet vettig aan, is waterbestendig en verstopt de poriën niet. Het product kost 8,99 euro.

7x verrassende oorzaken waardoor je vettig haar krijgt