Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 25 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Hoe meer je een babyface hebt, hoe aantrekkelijker je wordt gevonden

De wetenschap komt wederom met een vreemd maar leuk gegeven. Volwassen mannen en vrouwen hebben blijkbaar een veel grotere voorkeur voor dames en heren met babyfaces dan met volwassen gezichten. Hm.. We beginnen wel te begrijpen waarom iedereen zo graag jong wil blijven ogen. Tegenwoordig doet iedereen ontzettend z’n best om er een paar jaartjes af te snoepen. In bijna iedere crème zit anti-aging en botox is een steeds meer bespreekbaar onderwerp. Je zult nu bijna zeggen: geen wonder aangezien uit onderzoek blijkt dat vrouwen met babyfaces aantrekkelijker worden bevonden.

Biologen zeggen dat dit komt doordat mannen voorkeur hebben voor een jongere vrouw aangezien zij langer vruchtbaar zijn. Plus, hij kan veel kinderen met die vrouw maken waardoor zijn genen worden overgedragen.

Oké, tegenwoordig werkt het niet helemaal meer zo aangezien de meeste vrouwen ongeveer twee kinderen krijgen. Maar door ‘kinderlijke kenmerken’ in je gezicht zul je wel eerder aantrekkelijk worden bevonden. De kenmerken van een babyface zijn een net iets te groot hoofd ten opzichte van het lichaam, een groot voorhoofd, grote ronde ogen, kleine korte neus, ronde wangen en een kleine kin. Kortom: een ietwat boller gezichtje met fijne karakteristieken zoals een kleine neus.

Beyond baby

Gelukkig zijn we ook weer niet zo simpel gebouwd dat we enkel en alleen voor babygezichten te porren vallen en vinden we soms ineens die persoon die wij omschrijven als pure schoonheid. Ieder zo zijn voorkeuren. Maar mocht je nog rondlopen met bolle wangetje, geniet ervan.