Yasmine Esser
Yasmine Esser Films & Series 25 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 11 heerlijkste films om te kijken als je alleen thuis bent

Soms wil je gewoon even alleen thuis zijn en een filmpje kijken. Om je daarna weer opgeladen te voelen voor het volgende feestje, de werkweek, of die lunch met je vriendinnen. Maar ja, welke film kijk je dan? Nou, één van deze elf bijvoorbeeld.

1. Fifty Shades of Grey

Tja, dit is misschien toch wel een film die je lekker in je eentje wilt kijken. Niet omdat het nou zo opwindend is, want er zijn wel hetere films. Maar gewoon, omdat je stiekem toch een beetje kunt wegzwijmelen. Fifty Shades staat sinds kort op Netflix, dus zet ‘m maar op.

2. Theory of Everything

Dit wordt huilen en het is wel zo fijn als je je gewoon heerlijk in je eentje kunt laten gaan. De film vertelt het verhaal over de beroemde natuurkundige Stephen Hawking. Hij wordt verliefd op de arts-studente Jane. Net na het huwelijk blijkt dat hij ALS heeft, een ongeneeslijke spierziekte.

3. Hello I Must be Going

Ook nieuw op Netflix: Hello I Must be Going. De film gaat over Amy, net gescheiden en ze woont noodgedwongen weer bij haar ouders. Haar leven loopt totaal niet op rolletjes. Tot de 35-jarige Amy de 19-jarige Jeremy leert kennen…

4. Joy

Joy is een huismoeder die vecht voor haar succes. Ze heeft namelijk een mop uitgevonden om de vloer mee te dweilen. Juist, de mop die iedereen nu gebruikt. Een inspirerend verhaal over een bijzondere vrouw.

5. Dirty grandpa

Met Zac Efron, Robert De Niro en Julianne Hough. Jason (Zac Efron) krijgt de taak zijn opa naar een bejaardentehuis te brengen, vlak voor hijzelf in het huwelijksbootje stapt. Maar onderweg maken ze de vreemdste dingen mee en komen ze terecht in kroegen en op studentenfeesten. Hilarisch.

6. Crazy Stupid Love

Het nieuws dat Ryan Gosling en Emma Stone opnieuw in een film gaan spelen samen, is reden genoeg om Crazy Stupid Love nog een keer te kijken. Want wat een heerlijk film was dit. Voor wie ‘m nog niet gezien heeft: go watch this.

7. How to be single

Nog zo’n heerlijke film die je alleen of met je vriendinnen kunt kijken. Over hoe je single bent in New York City. Maar eerlijk gezegd gaat het er in Amsterdam niet heel veel anders aan toe.

8. Miss You already

Pas op: zet je tissues maar naast de bak popcorn. Milly en Jesse zijn altijd de beste vriendinnen geweest. Sinds hun kindertijd. Nu zijn ze volwassen. Maar hun vriendschap komt op het spel te staan wanneer Jess heel graag een kindje wil en Milly ontdekt dat ze borstkanker heeft.

9. Demolition

Deze film gaat over Davis, een jonge bankier die net zijn vrouw heeft verloren in een auto-ongeluk. Zijn leven brokkelt steeds verder af. Helemaal als hij Karen ontmoet, een medewerker van een automatenbedrijf. Maar terwijl zijn leven verder uit elkaar valt, bouwt hij het ook juist weer op.

10. Fissa

Een hilarische Nederlandse film over de populaire Max en de sullige Ruben die samen een eindexamenfeest organiseren. En proberen om de eindexamen te saboteren. Wat natuurlijk de grappigste situaties oplevert.

11. Begin Again

Dit is een fantastische feel good film. Mét muziek. Echt een must see over Gretta (Keira Knightley) en haar vriend (Adam Levine) die verhuizen naar New York. Ze waren al jaren samen maar door de plotselinge roem van Dave, verlaat hij haar. Gretta’s wereld krijgt echter een bijzondere wending wanneer een platenproducer haar ontdekt in een lokale bar.

Vond je dit een leuk artikel? Dan hebben we hier nog meer films voor je: 6 films uit de jaren 90 die je schaamteloos mag blijven kijken