Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 29 aug 2017
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de leukste zwembaden om te chillen met mooi weer

Niets is heerlijker dan op een benauwde zomerse dag wat verkoeling te krijgen in een zwembad. Lekker opdrogen in de zon, zicht op fijne mannen. Wij zochten de leukste zwembaden voor je uit, waar je kunt chillen met mooi weer.

Noorderparkbad in Amsterdam

‘s Werelds mooiste zwembad vind je gewoon in onze eigen hoofdstad. Het Noorderparkbad in Amsterdam-Noord is op zwembadbeurs Piscine Global in Lyon uitgeroepen tot mooiste publieke zwembad ter wereld. Regenwater wordt via de gordijnen aan de buitenkant opgevangen en opgeslagen in een bassin. Via een zuiveringsinstallatie vloeit het terug in het zwembad, zo is het bad erg duurzaam.

Tiki bad Duinrell in Wassenaar

Duinrell is heus niet alleen voor kinderen. Als jij naast chillen in de zon en rustig baantjes trekken ook actie wilt dan is Duinrell perfect. In de zomer is het buitenbad met mooi weer geopend en kun je alle glijbanen die uitmonden in het buitenbad gebruiken.

Splesj in Hoeven, Noord-Brabant

Dit is het grootste en meest spectaculaire waterspeelpark van Nederland. Nergens vind je zoveel glijbanen in de open lucht bij elkaar. Het spray park (waterspeelplaats op een vlakke, waterdoorlatende vloer) is zelfs de grootste van Europa met maar liefst 900 vierkante meter aan oppervlakte. Daar kun je niet oud genoeg voor zijn.

Aquapark in Oberhausen, Duitsland

Als je echt een dagje uit wilt om te genieten van zon en zwembad, dan is dit een mooi park om naartoe te gaan. Vooral voor dames in het oosten is dit helemaal niet zo ver weg.

Een glazen koepel is het middelpunt van het zwembad en gaat met mooi weer open. Met veranderende lichteffecten is het ‘s avonds adembenemend mooi. Er is een vrijetijdszwembad, een lesbad een buitenbad. Je vindt er Europa’s langste X-tube, en een groot zonnegebied met terras. Deze enorme faciliteit biedt ook een scala aan andere voorzieningen waaronder een bar, bistro en winkels.

Flevoparkbad in Amsterdam

Dit is een geweldig buitenzwembad in Amsterdam-Oost waar je een 50-meter-bad vindt om lekker baantjes te trekken. Werk je ook nog een beetje aan je summerbody. De baden zijn lekker verwarmd, kou lijden hoeft niet. Er is een kiosk met terras waar je je benodigde friet en ijsjes kunt halen. In 2013 en 2015 is het bad door Het Parool uitgeroepen tot het beste buitenbad. De Fransen bekronen het bad zelfs tot beste van de wereld. Een bezoekje waard.

De Mirandabad in Amsterdam

Ook hier genoeg ruimte om lekker te chillen naast het bad. Er is een 50-meter-bad waar je van de duikplank kunt duiken. Wees niet bang dat er van die lange slurven en andere opblaasbare dingen tegen je hoofd worden gegooid, die zijn in dat bad verboden. Je hebt wel een pasje nodig om het zwembad te betreden.

Bosbad Zwinderen, Drenthe

Als je de rust wilt opzoeken dan is dit buitenbad zeker geschikt. Bosbad Zwinderen ligt, zoals de naam al verklapt, in een rustig bos. Er komen plaatselijke bezoekers maar ook bij toeristen is dit zwembad geliefd. Ben je in de buurt, zeker naartoe gaan.

Zwembad Sijsjesberg in Huizen

Misschien wel het mooiste openluchtzwembad van het Gooi. Het bad beschikt over een duiktoren met aparte sprinkkuil en in het omliggende terrein zijn ligweiden, een sportveldje en een zonneterras met ligbedden. Chill. Pluspunt: er is een snoephuis met patat, frisdrank, ijs en.. snoep.

Het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel

Een prachtig buitenzwembad met drie verschillende zwembaden. Naast zwemmen kun je hier ook aan andere activiteiten meedoen. Ga een potje midgetgolfen of beachvolleyballen. Maar je kunt ook gewoon lekker gaan klimmen op een klimfort. Krijg je ook zo’n nostalgisch gevoel?

De Vliet in Leiden

Dit is een uniek openluchtzwembad dat het oudste en het langste is in Leiden. Bovendien is De Vliet een van de weinige openluchtbaden in de regio. Hier vind je wederom een 50-meter-bad, een hoge glijbaan van 49 meter lang én de grote ligweide voor je tan-sessies.

Sloterparkbad in Amsterdam

Dit zwembad ligt aan de Sloterplas en heeft een immense weide van vijf hectare waar je de zomerse dagen prima kunt doorbrengen. Er is een 50-meter-bad en een 25-meterbad. Dit is een van de grootste zwemaccommodaties van Nederland, midden in de natuur.

Sportplaza Mercator in Amsterdam

Dit buitenzwembad is perfect. Na het zwemmen en zonnen kun je namelijk door naar de sauna en sluit je de dag af met iets heel lekkers. Er is namelijk een speciaal loket waar je kipjes van de Kentucky kunt halen. Iets om de hele dag naar uit te kijken. Of gewoon als tussendoortje, ook lekker.

LEES OOK: Yay! Lidl heeft nu super coole luchtbedden voor al je zwembadsessies