Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty en Style 27 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Old but gold: déze iconische oranje make-uplook van NikkieTutorials is perfect voor koningsdag

Happy Kingsday! Heb jij vandaag een feestje of festival op de planning staan en wil je eens even lekker all-out gaan met je make-uplook? Zoek niet verder. De tutorial van NikkieTutorials is perfect voor koningsdag en alles wat je nodig hebt vandaag om er geweldig uit te zien.

We LOOOOVE it!

Nikkie Tutorials

De beeldschone Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, is één van de beste make-upartiesten van Nederlandse bodem. Wat is er dus passender dan het recreëren van een oranje make-up look van deze guru op de dag van ons oerhollandse koningsdagfeest? Juist, niks.

Hoewel Nikkie haar YouTube-video’s vrijwel altijd in het Engels opneemt, plaatste zij een aantal jaar geleden een video in het Nederlands. Heel erg leuk om deze voor Koningsdag dus even terug te kijken. En laat de look in deze tutorial nu ook nog eens een oranjeachtige oog-look zijn. Puuuurrrrfect.

Oranje make-up tutorial voor koningsdag

Een make-uptutorial volledig in het Nederlands opnemen? Dat is nogal, uhhh, onwennig voor Nikkie. Daarom is deze video an sich al ontzettend leuk en grappig om naar te kijken. Maar daarnaast is de make-up look die Nikkie in deze video creëert écht prachtig en perfect als je voor een wat gedurfdere look wilt gaan op deze gezellige dag waarop wij de verjaardag van onze koning vieren.

Gezicht

In de video begint Nikkie met het aanbrengen van een primer. Dat is belangrijk om jouw make-uplook de hele dag perfect te laten zitten en om het te beschermen tegen uitlekken tijdens het zweten van al dat hossen en dansen. Daarna brengt ze een goede en dekkende foundation én concealer aan. Om deze nog eens extra te beschermen tegen ‘schuiven’ en zweten gebruikt Nikkie een losse poeder. Deze brengt ze aan onder de ogen en op de meest vettige plekken van het gezicht, zoals de T-zone.

Om haar gezicht meer dimensie te geven brengt Nikkie door kleine cirkelbewegingen met haar kwast te maken een mooie bronzer aan. Daarnaast gebruikt ze op haar wangen een peachy en koraalachtige kleur blush. Een prachtige highlighter zorgt ervoor dat Nikkie’s huid helemaal oplicht en maakt de look af. Een settingspray zorgt ervoor dat alles goed blijft zitten.

Ogen

Het allerbelangrijkste aan deze look is natuurlijk de geweldige oranje oogmake-up. Let dus goed op! Als eerste brengt Nikkie een primer op haar oogleden aan. Vervolgens gebruikt zij een kleur uit het oogschaduw palette van James Charles, maar iedere oranje-bruinachtige oogschaduw kleur will do. Dit doet Nikkie door de kleur eerst met een kwastje aan te brengen op het ooglid en vervolgens door te trekken naar de arcadeboog. Vanuit daar trekt ze de kleur horizontaal door naar de onderkant van haar wenkbrauw, waarna zij de kleur daar goed uitsmeert.

Een donkere bruine oogschaduw kleur brengt Nikkie alleen zachtjes aan op de buitenste hoek van haar ogen en vanaf daar ook voor de helft onder de ogen. Vanaf dit middenstuk waar zij geëindigd was met de donkere bruine oogschaduw, brengt Nikkie tot de binnenkant van haar oog een lichtere bruine kleur aan onder de ogen. Op het ooglid brengt ze een champagne-achtige glitter kleur aan, om de look extra feestelijk te maken. WE LOVE.

Op de binnenkant van het oog brengt Nikkie een highlighter-kleurtje aan en dan is het tijd voor nóg meer glitter. Een lichte en een goudachtige (maar wij vinden het erg veel weg hebben van oranje) glittergel gebruikt Nikkie als een finishing-touch voor de oogmake-up. Nepwimpers maken de look helemaal af.

Lippen

Op haar lippen gebruikt Nikkie als eerste een lip liner van Marc Jacobs om haar lippen te omlijnen. Deze lijn vervaagt zij vervolgens een beetje met een klein kwastje. Vervolgens brengt ze een lipstick in een nude kleur aan. Om de look af te maken brengt ze hier overheen nog eens glanzende lipgloss in een perzikachtige kleur aan. Práchtig.

Ga jij deze look ook recreëren vandaag voor je koningsdagfeestje?! Misschien wel even een uurtje eerder wakker worden.

OMG! Nikkie de Jager neemt ‘The Power of Make-Up’ video op met Adele