Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Beauty en Style 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Oogschaduw kan de vorm van je ogen helemaal anders laten lijken, zo doe je dat

Dat oogschaduw een make-up look helemaal afmaakt is wel duidelijk! Of je nou gaat voor neutrale tinten, glitter oogschaduw of felle kleurtjes, het is in ieder geval zeker dat de aandacht naar jouw ogen gaat. Daarom is het goed om te weten wat oogschaduw voor impact heeft op de vorm van je ogen. Wil je gaan voor een grotere ogen of juist een zwoele blik?

We tell you exactly what to do!

Bigger eyes

Wie wil er nou geen grotere ogen maken met een beetje oogschaduw? We mean: zo zal iedere hottie verdwalen in jouw kijkers. Begin voor deze look met een basiskleur oogschaduw en breng deze aan in je crease, die lijn tussen je ooglid en dat stuk huid erboven. Pak vervolgens een net iets donkerder kleurtje voor de binnen en buitenkant van je ooglid. Met een lichtere kleur vul het midden op en verzacht je de randjes. Daarna zet je met een donkerbruine of zwarte kleur oogschaduw een lijntje net boven je wimpers, zie dit als een soort eyeliner zonder wing. Zet vervolgens ook een vaag lijntje onder je onderwimpers.

Gebruik een witte kleur voor in de waterlijn en dan is het alweer tijd voor je wimpers. Ga je voor nepwimpers? Kies dan voor volle wimpers met een langere lengte in het midden. Je kunt natuurlijk ook gewoon mascara gebruiken.

Zwoele ooglook

We horen mannen vaak zeggen dat ze zich aangetrokken voelen tot vrouwen met mooie ogen. Komt dat even goed uit, want met deze zwoele ooglook weet jij de mannen sowieso te verleiden. Begin de look met een donkere oogschaduwkleur en breng deze aan op de buitenkant van je ooglid. Maak met een lichtere oogschaduw een wing om het oog iets te liften. Breng aan het binnenkant van je oog een lichte kleur aan en maak vervolgens een wing met eyelinger of een donkere oogschaduw.

Zorg dat de wing rondom je hele oog verbonden is, dus trek het lijntje ook door in je waterlijn en je binnenste ooghoek. Voor een optimaal resultaat zijn de wimpers aan de buitenkant van je oog vol en lang en aan de binnenkant subtiel en korter.

Ging het net iets te snel? No worries, bekijk dan gewoon nog even het TikTok filmpje van Lccbeatyy, waar de looks perfect worden voorgedaan.

@lccbeautyy

Which shape do you prefer? 👀 #makeuptiktok #eyeshadow #eyeshadowtutorial #makeupvideos #beautytok #makeuplook #madebymitchell

♬ All I Want Is You – Disco Lines

Oogschaduws

Maar welke oogschaduws heb je nou nodig? We did our research, dus wij hebben de beste producten op een rijtje gezet. Wij zijn dol op de Eye2Eye oogschaduws van Trinny Londen en de nieuwe Inner Light kleurtjes zijn perfect voor deze amazing looks! Door de goede pigmentatie zijn de kleurtjes makkelijk op te bouwen en te mengen voor de een mooiste oogschaduwlooks. Daarnaast is het Anastasia Beverly Hills Soft Glam palette één van onze favoriete producten. Met de ruime keuze aan kleurtjes kun je met dit palette alle kanten op.

OMG – Olaplex komt nu ook met een wimperserum