Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 5 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze oogschaduw trend zien we opeens op alle rode lopers – en is absoluut het proberen waard

We zien op Instagram en TikTok het ene na het andere grote gala of feest voorbijkomen bij de grote sterren in Hollywood. Hét moment om de nieuwste mode- en beautytrends van 2022 te spotten. Niemand minder dan Zendaya en Gigi Hadid zagen we op de rode loper verschijnen mét de nieuwste oogschaduw trend. Wij zijn fan.

Dat de trends uit de nineties bezig zijn aan een flinke revival kan niemand zijn ontgaan. Van lowrise jeans tot korte schoolrokjes, we zagen het allemaal voorbijkomen. Ook op het gebied van make-up lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan want oogschaduw is terug van weggeweest.

Dé oogschaduw trend van 2022

En niemand minder dan Zendaya en Gigi zijn de eersten die ermee op de rode loper verschenen. Oogschaduw wordt – in de meest felle kleuren – aan de binnenkant van het ooglid aangebracht. Dit accentueert de prachtige vorm van je ogen en je blik wordt er een stuk zwoeler van. Dit is tevens een goede manier om die donkere hoeken weg te werken. Dat kan het best worden gedaan met een lichte kleur zoals zilver, wit of geel.

Gigi Hadid in opvallend geel

Dat ook de knalkleurtjes weer een hit worden, bewijst Gigi. Zij ging tijdens de fashion week voor knalgeel.

Zendaya met een zwoele blik

Zendaya combineerde een lila tint met donkerpaars. Diezelfde lila kleur komt terug vlak onder haar wenkbrauwen. Optisch gezien lijken je ogen zo ineens een stuk groter.

Ga jij deze look ook rocken?