Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Love & Seks 5 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

12 lente date-ideeën die origineler zijn dan “laten we een drankje drinken”

Het druilerige ‘april doet wat hij wil’ weer zorgt dat wij meer uitkijken naar het lekkere lenteweer dan ooit. De lente zorgt dat alles weer gaat groeien en bloeien en dat we misschien ook wel weer kriebels in onze buik krijgen. Het lenteweer is natuurlijk de perfecte sfeer om op leuke dates te gaan. Hoe leuk op het terras zitten met je partner of date ook is, het wordt tijd voor wat anders.

Daarom zetten wij 12 originele date-ideeën op een rijtje.

Lente date-ideeën

Of je nou van actie houdt, van rust, van binnen of buiten, voor iedereen zal er wel een leuke date-optie tussen zitten in deze lijst. Deze dates zullen ook je romantische band versterken en zorgen voor mooie herinneringen.

1. Kijk de zonsopgang

Geloof ons, er is niks romantischer dan met z’n tweeën één van de eerste mensen te zijn die op straat lopen. Iets aan de zonsopgang is ontzettend romantisch. Of jullie nu in de stad wonen of in een dorp, overal is wel een plek waar je een mooie zonsopgang kan zien. Denk aan een dakterras of bij open water. Geen vroege vogel? Duik na het kijken van de zonsopgang lekker terug je bed in of jullie kunnen jezelf trakteren op een romantisch ontbijtje.

2. Ga kamperen met je date

De lente nachten zijn natuurlijk niet allemaal even warm, maar wat is nou romantischer dan lekker tegen je date aankruipen om warm te worden? Ga voor een nacht in je achtertuin of op een camping in de buurt slapen. Als je gaat kamperen zorgt dat echt voor een moment voor jullie alleen, dit zal jullie band versterken. Datzelfde geldt voor het opzetten van een tent, eens kijken of jullie stressproof zijn.

3. Voetbalwedstrijd

Ga naar en voetbalwedstrijd van de club waar jullie fan van zijn of waar jij of je date fan van is. Lekker in het zonnetje zitten en de sfeer proeven die altijd in stadions hangt. Met een biertje of colaatje in je hand, zal jullie date zelf net zo sfeervol zijn.

4. Picknicken

Het plannen en organiseren van een picknick laat echt zien dat je moeite doet voor je date. Je kan je partner of date verrassen door zelf alles te regelen of door te overleggen wie wat maakt. Zorg voor een drankje, snacks en een toetje. Zoek een rustig plekje uit waar jullie je kleedje neer kunnen leggen en genieten maar.

5. Ga hardlopen

Deze date is niet voor iedereen weggelegd, maar zijn jullie beide sportief en niet bang om een stukje te rennen? Dan zal hardlopen een leuke date zijn voor jullie. Ga na het hardlopen ergens een gezonde smoothie of shake halen. Je kan er ook een wedstrijd van maken, schrijf je in voor een hardloopwedstrijd. Ga daarna uiteten, de winnaar betaalt!

6. Ga naar de markt

Op de markt kan je lekker kletsen in het zonnetje, terwijl jullie lopen en verschillende dingen proberen zoals een stukje vis, een stroopwafel of een stukje worst. Bedenk van te voren of jullie aan het einde van de dag samen willen eten en zo ja: wat. Jullie kunnen de producten vers op de markt halen.

7. Doe een sport

Ga tennissen, hockeyen, voetballen, doe vooral iets wat jij aan je date kan leren of andersom. Dit zal de date romantisch maken en zal jullie band versterken. Ook heb je gelijk gesprekstof.

8. Waddeneiland

Ga een dagje naar een waddeneiland. De waddeneilanden hebben alles wat een date romantisch kan maken: samen fietsen, op het strand wandelen, leuke winkeltjes bezoeken en een terrasje pakken.

9. Toch uiteten als date?

Wil je dan toch graag uiteten? Maak het dan creatief door in elk restaurant een andere gang te nemen. Het plannen van de date zal al leuk zijn en het vergelijken van alle plekken waar jullie hebben gezeten zorgt voor leuke gespreksstof.

10. Ga naar de dierentuin

In de dierentuin kan je lekker samen in het zonnetje lopen, praten over de dieren die je ziet en ook nog een drankje drinken. Ook heb je afleiding, als je even niet weet waar je over kan praten begin je gewoon over een dier.

11. Ga pingpongen als date

In Utrecht heb je een Ping Pong Club, ja we zijn serieus. Daar kan je pingpongen, drankjes drinken en hapjes eten. Ben je dus meer voor een date binnen? Dan is dit de perfecte optie.

12. Vintage shoppen

Ga vintage kleding shoppen of naar een tweedehands winkel om meubels te scoren die je nog nodig had. Zo kom je achter de smaak van je date of partner en heb je ook nog eens iemand die je kan helpen bij het tillen van je net gekochte meubel.

7 dingen die je kunt doen op je eerste date