Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Love & Seks 13 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze 5 tips wordt jouw eerste date minder ongemakkelijk

Op een eerste date gaan kan soms zenuwslopend zijn. Er zijn zoveel dingen waar je je druk om kan maken voor een eerste date.. “Zit mijn haar wel goed? Heb ik genoeg onderwerpen om over te praten? Is dit rokje leuk? Wat als ik heel nodig moet plassen maar er geen wc in de buurt is?” Geen zorgen, je kan dit.

Gebruik deze 5 tips om ongemakkelijke dates te voorkomen.

1. Verwachtingen

Bedenk: het is maar een date. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Jullie gaan gewoon kijken of jullie gemeenschappelijke interesses hebben en is dit niet het geval? Dan is hij ook niet de ware. Heb niet te veel verwachtingen, dan is de teleurstelling minder groot. Als je er met een ‘ik zie het wel’ houding in gaat, heb je meer rust en dat kan er ook voor zorgt dat je je minder ongemakkelijk voelt.

2. Soort date

Om ongemakkelijkheid te vermijden is een actieve date een goede optie. Tijdens een actieve date ben je namelijk niet de hele tijd bezig met praten. Ook krijg je tijdens bijvoorbeeld klimmen sneller een nieuw gespreksonderwerp dan tijdens een etentje. Kies natuurlijk wel voor een activiteit waar jij je ook comfortabel bij voelt. Dus sla dat bungeejumpen misschien maar even over.

3. Stalken?

Oké, stalken kan je het niet noemen, maar voordat we met iemand op date gaan hebben we allemaal echt wel eens wat onderzoek gedaan naar deze persoon. Dit is ook helemaal niet erg, je kan bijvoorbeeld via zijn of haar Instagram al achter bepaalde interesses komen. Zie je een foto op de piste, dan kan je tijdens de date vragen of je date skiet. Zo heb je al een gespreksonderwerp voordat je afspraakje begint.

4. Gespreksonderwerpen

Wat is het meest ongemakkelijke tijdens dates? Die stiltes als het (nog) niet matcht. Zorg ervoor dat je de oppervlakkige gesprekken kort houdt en op zoek gaat naar onderwerpen waar jullie beiden in geïnteresseerd zijn. Als het echt klikt zal je op het gegeven moment van het ene onderwerp in het andere onderwerp vallen. Loop je echt even vast en hebben jullie bijvoorbeeld een gezamenlijke kennis, stel daar dan wat vragen over. Hebben jullie een gezamenlijke interesse? Kom daar dan op terug en stel nog wat vragen. Hopelijk hebben jullie dan snel nieuwe gespreksstof.

5. Zeg meteen dat je daten ongemakkelijk vind

Zeggen dat je zenuwachtig bent en daarom wat awkward kan zijn is helemaal niet erg. Je kan dit op een luchtige of grappige manier brengen. Misschien voelt je date hetzelfde, dus dan is het ijs meteen gebroken.

7 dingen die je kunt doen op je eerste date