Emma Toussain
Emma Toussain Food 11 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

In Frankrijk organiseren ze het kampioenschap kaasfondue en zo ziet dat eruit

Je hebt tegenwoordig overal wel een wedstrijd voor – mensen verslaan elkaar nou eenmaal graag. Wie is er beter? Wie neemt de winst mee naar huis? Je hebt heel veel verschillende beroepen en hobby’s en je kunt goed testen wie hier de beste in is. Zo ook in het maken van.. kaasfondue. Ja echt! Nu willen wij wel eens weten hoe dat precies werkt, want wij zijn de grootste (gesmolten) kaas-fans ever.

Kampioenschap kaasfondue

In Frankrijk organiseren ze het kampioenschap kaasfondue, waarbij allerlei chefs kun beste versie van deze zware maar o-zo-lekkere maaltijd laten zien. Er zijn amateurjuryleden en vakjuryleden die deze creaties beoordelen aan de hand van een paar punten. Denk aan smaak, textuur, aroma, uiterlijk en nog heel wat andere dingen. Ook worden de chefs beoordeeld op presentatie en dat betekent dat er ook deelnemers zonder shirt koken of de kaas op een hele bijzondere manier raspen. In totaal zijn er zo’n 21 duo’s die hun creaties laten beoordelen.

Natuurlijk zijn er veel verschillende varianten op deze maaltijd en sommigen gaan dan ook echt voor een traditionele kaasfondue. Op Vice is te lezen dat sommigen ook gaan voor een bijzondere versie – zo worden er ook japanse kaasfondues bereid met wasabi en Japanse whiskey.

Aardig grote organisatie

Ook waren er zo’n 800 mensen om alleen te ‘kijken’ naar de wedstrijd en de juryleden moesten proeven. Ook was er plek gemaakt voor 450 kilo brood, 220 kilo vleeswaren, 300 kilo kaas, 500 flessen wijn en 250 grote bierflessen om het publiek te vermaken.

Wat voor jou om mee te maken?! Hou de volgende wedstrijd dan goed in de gaten. Eén ding is zeker: je gaat goed gevuld weer naar huis.

Wist jij dat deze artiesten beroemd zijn geworden na het winnen van het Eurovisie Songfestival?

Vice.com