Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Reizen 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze handige tip pak jij je koffer in én krijg je geen kreukels in je kleding

Ken je dat? Je wilt zoveel mogelijk leuke combinaties en soorten outfits mee op vakantie. Dan probeer je elk hoekje van je koffer vol te proppen met topjes, rokjes en sokken. Eenmaal op vakantie heb je alweer spijt van deze keuze, omdat al je leuke kledingstukken gekreukt zijn. Zo’n fout maak je natuurlijk niet twee keer, maar wat is nou de manier om je kleding te vervoeren?

Wij zoeken het voor je uit.

Inpakken met een bundle

De beste manier om je kleding kreukvrij te houden in je koffer, is door een bundle te maken. Bij deze hack maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt in je koffer en als je het netjes doet heb je nooit meer last van gekreukelde kleding op je vakantie.

Stap 1 van de bundle

Leg spijkerbroeken, jassen, jurken, lange mouwen en shirts in een kruis neer. Dit zijn dus de kleding stukken die de kleinste kans hebben om kreuken te krijgen. Het is goed om te beginnen met een jas. Leg die dus neer op de grond, met de kraag naar beneden. Leg in tegenovergestelde richting een shirt of blouse met lange mouwen neer op de jas. De rand van beide kragen moeten elkaar aanraken. Strijk het shirt strak. Leg je shirts verticaal neer. Na alle lange mouwen shirts leg je broeken neer. De broeken leg je horizontaal neer. Hierna komen korte mouwen shirts, die leg je hetzelfde op de bundle als je deed met de shirts en bloezen.

De volgorde die je het best kan aanhouden is:
1. Jas
2. Blouse met lange mouwen
3. Blouse met korte mouwen
4. Broeken
5. Truien
6. Korte broeken en t-shirts

Stap 2 van de bundle

Dit gaat het binnenste stuk van de bundle worden. Dus het stuk wat je op het deel van de bundle legt wat je net hebt gemaakt. Dit stuk bestaat uit een T-shirt met daarin vaak sokken, ondergoed of bijvoorbeeld een make-uptasje. Je legt een t-shirt neer, hierin leg je bijvoorbeeld sokken en een make-uptasje. Je vouwt de mouwen van het shirt om de sokken en het make-uptasje heen en rolt het shirt om naar de onderkant van het shirt, zodat het een pakketje is. Om dit pakketje heen doe je precies hetzelfde met de rest van de kleding. Leg het gebundelde pakketje kleding in je koffer en je bent klaar om te gaan.

Snap je het nog niet helemaal? Kijk deze video:

Deze manier zorgt er wel voor dat je al je kleren moet uitpakken. Je kan namelijk niet alleen één shirt uit de bundle pakken, je moet dan gelijk alles uit je koffer halen.

Met deze 7 tips kun jij straks je koffer inpakken als een pro