Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 18 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je weten: is het oké als je lover sexy Instagram-modellen volgt?

Stel je voor: je komt erachter dat je lover allerlei knappe en sexy Instagram-modellen volgt, hoe zou je je dan voelen? Vind je dat normaal of voelt het toch niet helemaal goed?

Voor sommigen zou dit een totaal onschuldig tijdverdrijf zijn, niets ernstigs. Voor anderen is het misschien wel een grote vertrouwensbreuk.

Instagram-modellen

Social media heeft eigenlijk echt twee keerzijden. Aan de ene kant is het een super handig hulpmiddel om contact te houden met vriendinnen die ver weg zijn of je favoriete celebs te volgen.

Aan de andere kant is het een broeinest van paranoia, verwarring en in sommige gevallen van achterbaksheid. Stel, jij voelt je aangesproken en je lover volgt inderdaad sexy Instagram-modellen, lees dan snel verder.

Denk aan elkaar

Je lover volgt dan wel sexy Instagram-modellen op Instagram maar vindt het waarschijnlijk niet leuk als jij hetzelfde doet. Jullie kennen vast het ouderwetse gezegde: “Wat u niet wil wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”. Dit is een typisch geval waarbij dit gezegde goed van toepassing is. Onthoud dit gezegde dus goed. Je kan dit bij meerdere dingen inzetten ;-).

Luister goed naar jezelf

Misschien is het ook wel zo dat jij het prima vindt wanneer je lover sexy Instagram-modellen volgt, dat is eigenlijk super goed. Je vertrouwt je lover volledig en twijfelt niet aan jullie relatie. Laten we ook eerlijk zijn: de kans dat hij een van deze modellen ontmoet is natuurlijk zeer klein. Vraag jezelf af: kijkt hij alleen heel onschuldig naar deze modellen of is hij echt geobsedeerd en gaat hij er respectloos mee om? Dat vinden wij nogal een verschil.

Conclusie: als je ontdekt dat je lover sexy Instagram-modellen volgt, kan dat absoluut onschadelijk zijn voor het vertrouwen in je relatie. Sterker nog, wie weet volg jij ook wel knappe mannen op Instagram en houd jij dat ook liever zo. Maar wanneer het ‘volg-gedrag’ op Instagram van jouw lover jouw zelfrespect daadwerkelijk beïnvloedt, moet je misschien toch wel actie ondernemen. Zorgt het er ook voor dat je relatie er negatief uitziet in de ogen van je bff’s? Dan is het toch wel erg vervelend.

Geloof in jezelf

Als je last hebt van deze gevoelens is het helemaal geen gek idee om het er met je lover over te hebben. Wij weten zeker dat je lover dit vast wel begrijpt en het allemaal zo niet bedoelde. Wanneer jij open bent over je gevoelens en je eerlijk bent naar jezelf maar ook zeker naar je lover, kan er een heleboel worden opgelost. Go for it!

Lees ook: Last van relatiestress? Zo los je het op of ga je alleen verder