Redactie
Redactie Food 30 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Maken tijdens de lunch? Italiaans broodje met burrata, pikante salami en meer

Een goed Italiaans broodje maakt iedereen blij, en dit is het ultieme recept. Want deze rijkelijk gevulde focaccia met burrata, pikante salami en zelfgemaakte tomatenchili-olie is zo lekker dat ‘ie je direct transporteert naar de levendige straten van Italië. Dit Italiaanse broodje is extra lekker met een koud glas witte wijn. Bellissimo!

Zelfgemaakte tomatenchili-olie? Je hoeft niet te schrikken: dit is één van de makkelijkste dingen om zelf te maken. De ingrediënten gaan de pan in, pruttelen kort op laag vuur en klaar is kees.

Bron: Culy

Italiaans broodje

  1. Begin met het maken van de tomatenchili-olie. Zet een steelpannetje op het vuur en voeg de olie toe. Doe er direct de gesneden chilipeper en reepjes zongedroogde tomaten bij, zodat de smaken in de olie kunnen trekken. Laat op temperatuur komen en laat vervolgens 15 minuten pruttelen op laag vuur. Deze stap kun je ook al van tevoren doen.
  2. Ga ondertussen verder met de rest van het Italiaanse broodje. Snijd de focaccia (of een Italiaanse bol) open en besprenkel met wat olijfolie. Toast het broodje aan de binnenkant.
  3. Tijd om het broodje te vullen. Druppel als eerst de tomatenchili-olie over de beide helften van het brood. Beleg vervolgens met rucola. Doe daarop de burrata en breng die op smaak met zout en peper. Beleg daarna royaal met pikante salami. Ga door met de Parmezaanse kaas, voor karakter.
  4. Druk de andere helft van de focaccia op het broodje en serveer het Italiaanse broodje direct.

Nog meer verrukkelijke broodjes voor bij de lunch: