Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Haar 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Je gebruikt Olaplex nummer 3 he-le-maal verkeerd en dit is waarom

Als jij een beetje fan bent van hair care dan ben je sowieso bekend met Olaplex. Een geliefd merk onder kappers, celebrities en influencers. Het zorgt er vooral voor dat je haar weer mooi, gezond én sterk wordt. Olaplex heeft verschillende producten met elk een ander nummer. De favoriet is Olaplex Nummer 3, het product herstelt beschadigd haar en het werkt echt!

Toch blijkt het dat het product een nog beter resultaat kan geven.. als je het op de juiste manier gebruikt.

Werking Olaplex nummer 3

Olaplex is een behandeling die je deels bij de kapper laat doen en deels zelf doet. Door chemische behandelingen (denk aan haar verven) kunnen de verbindingen in je haar breken. Dit maakt je haar broos en pluizig. Olaplex nummer 3 zorgt ervoor dat die gebroken zwavelverbindingen in je haar weer aan elkaar gehecht worden. Zo wordt je haar dus weer super sterk en glanzend. Je kan je pH-gebalanceerde formule één of twee keer per week gebruiken.

Betere werking

Om de werking van je Olaplex nog beter te maken, moet je het product in schoon haar aanbrengen. Dit betekent dat je haar vrij van droogshampoo, styling-en of verzorgingsproducten moet zijn. Je moet het dus niet zoals de verpakking zegt “op handdoek droog haar aanbrengen”, maar vóór het wassen. Je haar is dan namelijk niet schoon van al die andere haarproducten wat ervoor kan zorgen dat de Olaplex niet goed wordt opgenomen in je haar en de behandeling dus uiteindelijk minder effectief is.

Droog haar

Als je droog haar hebt kan je het best voor een hydraterende shampoo en conditioner kiezen. Hierdoor voelt je haar nog fijner aan na de wasbeurt! Deze manier van je Olaplex-behandeling duurt misschien wat langer, maar het is je tijd en moeite zeker waard. Ook is Olaplex niet het goedkoopste haarproduct dus je moet natuurlijk wel optimaal gebruik maken van het product voor het beste resultaat.

TikTokkers zijn razend enthousiast over de zilvershampoo van Olaplex en wij snappen waarom