Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 3 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Jessica Rabbit-haartrend is op elke rode loper te zien en wordt de trend van het najaar

De afgelopen paar weken stond helemaal in teken van awardshows en red carpet looks. We hebben onder andere veel looks kunnen zien bij Venice Film Festival en het grootste evenement van het jaar: Met Gala. Daarnaast zijn dit soort evenementen perfect om nieuwe haartrends te spotten. Er zijn weer veel nieuwe haarkleuren en stijlen voorbijgekomen. Naast Anya Taylor-Joy’s half up, half down look en Marilyn blond haar, is er één iemand die nog niet uit onze gedachtes is verdwenen: Gigi Hadid.

We kunnen geen genoeg krijgen van Gigi Hadids Met Gala look, die een show-stoppende paardenstaart in Jessica Rabbit rood rockte.

Hoe krijg je de Jessica Rabbit haartrend?

Samantha Cusick, haarstylist en oprichtster van Samantha Cusick London zegt: “Nu de herfst nadert, merk ik dat mijn klanten meer neigen naar warmere tinten, en koper en rood zien er altijd mooi uit. Na een zomer van door de zon gebleekt haar, fleurt het toevoegen van meer diepte en levendigheid aan je kleur het seizoen echt op.” Als je slechte herinneringen hebt aan zelf je haar rood verven, hoef je je geen zorgen te maken. Deze kleur is veel meer ingetogen, verfijnd en volwassener.

Wella Professionals Color Trend Expert, Zoë Irwin voorspelde voor het Met Gala al de terugkeer van deze haartrend. Zij noemt de kleur renaissance rood. “Deze verzachte rode, kastanjebruine kleur is niet hypergepigmenteerd, dus het werkt heel goed met het palet van dit seizoen, het voelt fris en opbeurend aan”, zegt ze. “Als de koper- en rode tinten goudder worden, flatteren ze op elke huidskleur en wordt het heel draagbaar – en ik vind het geweldig dat het een tint is die thuis kan worden opgefrist met een kleurmasker.”

Maar helaas is deze kleur wel moeilijk om thuis te krijgen. De hoofdredacteur van L’Oréal Professionnel, Adam Reed adviseert: “De rode en koperen tinten kunnen het beste worden gemaakt met de hulp van uw kapper om ervoor te zorgen dat de kleur levendig en mooi en natuurlijk is.”

Dit is een van de grootste modetrends voor aankomend seizoen