Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Reality 4 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Keert The Voice vermomd terug als The Talent Scouts? ‘Het is nu véél strenger’

Draaiende stoelen, knoppen, coaches, zangtalenten en kijkers die kunnen stemmen.. Het lijkt erop dat The Voice of Holland ‘vermomd’ terugkeert op televisie. In plaats van rood is allesblauw en in plaats van coaches krijgen we te maken met talent scouts. Volgens het AD riepen ze tijdens de opnames naar het publiek: ‘Welkom bij The Voice 2.0!’ Het grote verschil? Dit programma hanteert een streng ‘vierogenprincipe’ om misstanden te voorkomen.

Nieuw programma zoals The Voice

SBS6 komt 8 juli met een nieuw televisieprogramma en het lijkt er sterk op dat ze The Voice of Holland in een net iets ander jasje later terugkeren op televisie. In The Talent Scouts, ofwel een soort van The Voice 2.0, gaan de scouts op zoek naar potentiële sterren. De vijf scouts, waarvan erook nog eens bekende gezichten uit The Voice terugkomen, moeten vier talenten in hun team weten te krijgen. Het programma wordt gepresenteerd door YouTuber Kalvijn. De scouts zijn: Tabitha, Nicky Romero, FLEMMING, Donnie en Angela Groothuizen.

Vooral die laatste naam komt voor kijkers van The Voice wel heel bekend voor. Ook Linde de Jong, voormalig creative director van John de Mol, is op de set gespot: Linde de Jong. Volgens Tim Hofman zou Linde de Jong geweten hebben van meerdere gevallen van grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Afgelopen periode heeft ze volgens het AD meegewerkt aan het nieuwe programma The Talent Scouts.

Kritiek

Dat er dan ook nog ‘Welkom bij The Voice 2.0’, wordt geroepen zorgt voor aardig wat kritiek. De show lijkt niet alleen verdacht veel op het beruchte programma, ze hebben dus ook dezelfde leidinggevende aan het roer. Een kleine twist aan het programma SBS6 lijkt toch een kleine twist aan het programma te geven. Elke scout beschikt per aflevering over een investeringsbudget van 5.000 euro. Na elk optreden mogen de scouts die geïnteresseerd zijn, geld bieden om dit talent in hun team te krijgen.

Het winnende talent mag optreden op Pinkpop en krijgt 25.000 euro om te besteden aan het optreden. Toch lijkt de grootste verandering te liggen bij het voorkomen van machtsmisbruik. Talent Scout Angela Groothuizen sprak met Veronica Superguide en sprak zich uit over de maatregelen.

Strenge maatregelen

Volgens Angela is de grootste verandering van het nieuwe programma het ‘vierogenprincipe’. Dit houdt in dat er bij elk gesprek iemand van de productie aanwezig is. “Dat was toen ook wel vaak zo, maar nu is het véél strenger. Als ik iemand online spreek, luistert er ook iemand mee”, vertelt Angela. Angela geeft aan dat het er bij The Voice altijd anders aan toe ging en dat ze vaak een appgroep maakte met haar talenten. ‘’Dat mocht nu niet. Het is bijna verkrampt hoe goed de kandidaten van The Talent Scouts beschermd worden.

Je kunt eigenlijk niet meer met elkaar werken zoals het zou moeten, maar ik begrijp de noodzaak.” Ook geeft Angela aan dat ze blij is dat er weer een programma voor zangtalent is. Daarnaast is ze benieuwd hoe het met de nasleep van The Voice afloopt in de rechtbank.

Hebben Ex On The Beach-sterren Megan en Joey nu officieel een relatie? Ze vertellen het zelf