Audrey Garot
Audrey Garot Kerstmis 23 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je geen plannen met kerst? Deze 5 leuke activiteiten kan je wél doen

Samen zijn met vrienden en familie, lekker eten én gezelligheid; daar staat voor veel mensen kerst voor. En dat is natuurlijk ook het allerbelangrijkste tijdens de feestdagen. Toch kan het voor veel mensen een moeilijke en verdrietige periode zijn, waardoor ze geen behoefte hebben om kerst te vieren. Ook zijn er natuurlijk genoeg mensen die alleen maar de hele dag op de bank willen liggen, wat ook heerlijk kan zijn. Maar als je wel zin hebt om deze dagen wat te doen, maar nog geen plannen hebt, kan je deze leuke kerst activiteiten doen.

Roep je vrienden of familie bij elkaar en ga wat leuks doen!

Dit zijn 5 leuke kerst activiteiten om te doen

Het is ook wel eens lekker om helemaal geen plannen te hebben met kerst. Je hebt geen verplichtingen en geen (schoon)familie die over de vloer komt. Je bent van plan om gewoon even helemaal niks te doen. En dat kan ook heel lekker zijn! Mocht je nou tóch wel iets willen doen tijdens kerst, dan zijn onderstaande kerst activiteiten een heel leuk idee.

1. Een wandeling maken

Tegenwoordig is wandelen helemaal hot & happening. Waarom zou je dit dan niet doen tijdens de feestdagen?! Er is niks lekkerder om even te ontsnappen uit de hectiek en je terug te trekken in de natuur. Maak een wandeling bij jou in de buurt óf stap in de auto om naar een mooi bos te rijden waar jij lekker kan wandelen.

2. Schaatsen

Een échte winterse activiteit: schaatsen. Helaas ziet het ernaar uit dat we dit jaar niet op natuurijs kunnen schaatsen, maar dat maakt deze kerst activiteit niet minder leuk. Oké, misschien een klein beetje dan. Zoek een indoor schaatsbaan op bij jou in de buurt en let’s goo! Op deze manier ben je ook nog een beetje actief bezig tijdens kerst.

3. Ga iets lekkers koken of bakken

Bij kerst hoort natuurlijk ook lekker eten. Als je bezoek krijgt, kan je lekker de keuken induiken om een heerlijk drie-gangen diner klaar te maken. Maar ook als je geen bezoek krijgt, kan je bijvoorbeeld een gezellig kersthuisje maken of ga lekker aan de slag om kerstkoekjes te maken. 

4. Een kerstmarkt bezoeken

Heb je dit jaar nog geen kerstmarkt bezocht? Too bad! Door middel van deze kerst activeit kom je helemaal in de kerststemming (voor als je dat nog niet bent). Haal daar de lekkerste hapjes, koop nog wat last-minute cadeautjes die je bent vergeten te halen (oeps!) en geniet gewoon van de gezelligheid.

5. Kerstfilms kijken

Heb je geen zin om de deur uit te gaan tijdens kerst? No worries, want er zijn genoeg kerstfilms die je kan kijken deze dagen. Kijk bijvoorbeeld de nieuwe kerstfilm Falling For Christmas met Lindsay Lohan in de hoofdrol óf kijk Your Christmas or Mine? met twee hele bekende gezichten. Enjoy!

Vroeger waren er 12 kerstdagen, waarom vieren we er nu maar 2?