Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 6 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Misschien wel de grappigste kerstfilm ooit: kijk vanavond ‘Candy Cane Lane’ met Eddie Murphy

Prime Video heeft een geweldige kerstfilm aan het assortiment toegevoegd: Candy Cane Lane o.a. met Eddie Murphy, Jillian Bell en Tracee Ellis Ross in de hoofdrol. De kerstkomedie is al vanaf 1 december 2023 te zien, maar we moeten het er toch even over hebben. Want het is niet je standaard kerstfilm.

Hilarische nieuwe kerstfilm met A-list acteur in de hoofdrol

In Candy Cane Lane is Chris, gespeeld door Eddie Murphy, vastbesloten om dit jaar de wedstrijd van het ‘best versierde’ huis in zijn buurt te winnen. Om zijn kansen op winst te vergroten, sluit Chris per ongeluk een deal met de ondeugende elf Pepper (gespeeld door Jillian Bell). Met een magische spreuk laat zij het kerstliedje ’12 Days of Christmas’ tot leven komen, wat totale chaos in de stad veroorzaakt.

Chris, zijn vrouw Carol (gespeeld door Tracee Ellis Ross) en hun drie kinderen staan voor de uitdaging om de betovering van Pepper te verbreken, magische wezens te verslaan en Kerstmis voor iedereen te redden. Ze moeten snel handelen om te voorkomen dat de feestdagen voor hun familie in het water vallen.

Bekijk de trailer hieronder:

Klinkt heel kerstig en magisch – maar maak het dan 2023. Het is grappig, droog en af en toe denk je ‘waar kijk ik naar?!’ maar dat zorgt er wel voor dat je de film blijft onhouden. En wat ook leuk is: de productiewaarde van de film is hoger dan all die Hallmark (sorry) kerstfilms.

Ook bij de eerste kijkers valt ‘ie goed:

Het is een komische en feel good film – anders verwacht je ook niet met Eddie Murphy in de hoofdrol.

Op zoek naar andere, nieuwe kerstfilms? Voeg dan ook Family Switch toe aan je lijstje. Deze kijk je dan weer op Netflix en gaat over iets heel anders – maar het blijft een kerstfilm. Het gaat over familie, de kerstgedachte en je snapt het al.. Meer weten over Family Switch?

Zet in je agenda: op deze datum kijk je seizoen 2 van Echte Meisjes In De Jungle