Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 17 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Kittenfishing komt vaak voor op dating-apps en jij doet het waarschijnlijk ook

De moderne dating-wereld brengt heel wat vervelende dingen met zich mee. Zo zijn we inmiddels allemaal wel bekend (hopelijk) met catfishing – je anders voordoen op het internet dan je werkelijk bent. Vaak worden er hele andere foto’s of informatie gebruikt, iets waardoor je de ander op een verkeer spoor zet. Kijk maar naar de Amerikaanse show Catfish, daar worden de meest bizarre onthullingen gedaan. Kittenfishing is eigenlijk mildere variant van catfishing en wordt ook wel het jongere zusje genoemd.

Waarschijnlijk doe je ‘t zelf ook… we gaan je uitleggen wat het is.

Kittenfishing (de mildere variant van catfishing)

Ook wij maken ons er af en toe schuldig aan.. kittenfishing. ‘t Komt dan ook regelmatig voor op dating-apps, maar ook op andere social platforms zoals Instagram en TikTok. Kittenfishing betekent eigenlijk dat je jezelf mooier voordoet dan je bent door je foto te bewerken, valse informatie te gebruiken (denk aan een andere leeftijd), bepaald licht te gebruiken of foto’s van een ander jaar te gebruiken. Je doet je dan niet voor als iemand anders, maar je maakt jezelf wel mooier dan je bent. Vind jij jouw eigen neus niet mooi en bewerk je die? Of gebruik je liever een vakantiefoto van twee jaar geleden omdat die coronakilo’s er toen nog niet aan zaten?

We snappen het gevoel allemaal, maar dat wordt dus wel bestempeld als ‘kittenfishing’. Helemaal op dating-apps kan het wat toxic zijn.. stel je gaat met iemand op date maar hij of zij ziet er in het echt heel anders uit? Of is een stuk ouder dan je gedacht had? Dat zijn geen fijne situaties.

Wat doe je ertegen?

Natuurlijk ontkomen we er niet aan dat foto’s tegenwoordig heel makkelijk ‘mooi’ te maken zijn en dat mensen weten welke hoeken goed werken. In principe ook niks mis mee, maar je moet er wel rekening mee houden dat niemand is zoals hij of zij op social media laat zien. Iedereen heeft eigen trekjes, een imperfectie of iets wat hij of zij liever verzwijgt op een eerste date. Als je dat in gedachten houdt dan is het al een stuk minder erg.

Mocht je je crush ervan verdenken dat hij/zij zich mooier voordoet kan je altijd even kijken hij de getagde foto’s op Instagram. Hoe ziet deze persoon er daar uit? En heeft deze persoon video’s van zichzelf? Daarop zie je vaak ook goed hoe iemand is. En misschien kunnen jullie al een keer bellen of FaceTimen. Dan weet je in elk geval of het klikt qua gesprekken en humor, dat is natuurlijk eigenlijk wel het belangrijkste.

Hold on! Er bestaat een app die voor jou teksten bedenkt om naar je matches te sturen