Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 20 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom kleffe stellen gelukkiger en gezonder zijn en meer plezier hebben tussen de lakens

Iedereen weet dat als je net verliefd bent, er niets lekkerders is dan constant met elkaar te zijn en elkaar continu aan te raken. Bij veel koppels wordt dit wat minder naarmate ze wat langer samen zijn. Komen jullie al tig jaar niet van je kleffe gedrag af? Do not worry girlfriend, jullie zijn gelukkiger, gezonder en hebben meer seks aldus onderzoek.

Gelukkiger

Ja, doordat jullie de hele dag aan elkaar geplakt zitten, duizenden kusjes geven, en nog net niet elkaars oren uitlikken zijn jullie gelukkiger. Dit blijkt uit een onderzoek van de Ohio State University. Het onderzoek werd gehouden onder 92 koppels. 46 koppels beoordeelden zichzelf als ‘ongelukkig’ in de relatie en de andere 46 koppels beoordeelden zichzelf als wél gelukkig in de relatie. Koppels die aangaven dat ze gelukkig waren in hun relatie bleken ook intiemer met elkaar te zijn.

Kortom, het kleffe gedoe voor veel goeds. Het hebben van liefdesmomentjes met je lover zorgt ervoor dat jullie gelukkiger zijn.

Healthier

Ook heeft die natte tong effect op jouw gezondheid én op die van je wederhelft. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je niet alleen ongelukkig wordt van een relatie waar geen intimiteit is maar dat je ook een verhoogde kans hebt op bepaalde (dodelijke) ziektes: een hoge bloeddruk, extra buikvet, hartaanvallen en diabetes. Dit geldt vooral voor vrouwen tussen de 30-60 jaar oud. Wil je gezond blijven? Blijf dan vooral doorgaan met wat je aan het doen was met vriendlief.

Sexier

Naast gelukkiger en gezonder zijn, heeft klef zijn nóg een heel fijn voordeel: namelijk dat kleffe stellen meer seks hebben. De onderzoeksuitkomsten, die gepubliceerd zijn in mei 2013, onderzocht 44 koppels die samenwoonden. Ze onderzochten de link tussen de emotionele betrokkenheid en sexuele verlangens en de hoeveelheid seks ze hadden.

Emotiele en sexuele verlangens

Koppels die meer aandacht besteden aan de emotionele en sexuele verlangens van hun parter, kort gezegd lieve woordjes en kusjes, hebben meer seks dan koppels die dat níet doen. Eigenlijk ook best logisch, want waarom zou je dagelijks met iemand de koffer induiken die buiten de seks om jou nooit fijne aandacht geeft?

Tuurlijk blijft dat kleffe gedrag een beetje raar voor je omgeving. Niemand vindt het echt fijn om naar halve vrijpartijen te kijken in het openbaar. Toch adviseren we je om er heerlijk mee door te gaan en wellicht kan je zelfs anderen ook aanraden om intiemer te zijn. Het is tenslotte allemaal voor het goede doel, je gemoedstoestand, gezondheid en je seksleven. Jullie hebben letterlijk en figuurlijk een relatie om je vingers bij af te likken.

Lees ook: Ben jij single? Volgens experts ben je het gelukkigst en leef je het langst