Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Fan van de Koreaanse keuken? Dan zijn deze 6 Aziatische gerechten echt wat voor jou

De Koreaanse keuken wordt, net als de Japanse keuken, steeds populairder in Nederland. Veel van ons bestellen tegenwoordig zelfs veel liever bij hun favo Koreaanse restaurant in plaats van een patatje met. Niet gek, want Koreaanse gerechten zijn ontzettend smaakvol.

Fan van deze keuken? Dan loopt het water je in de mond van deze Koreaanse snacks.

De Koreaanse keuken

De basis van de meeste Koreaanse gerechten bestaat uit rijst, noedels, groenten en zeevruchten. Ultra gezond en er worden allerlei specerijen aan toegevoegd om het nog veel smaakvoller te maken.

1. Mandu

Mandu zijn Koreaanse dumplings, ook wel Gunmandu genoemd. Wie is er anno 2022 nou geen fan van dumplings? Deze stukjes deeg kunnen met van alles en nog wat worden gevuld: van garnalen tot spinazie met champignons. Wist je dat er zelfs fruit-dumplings bestaan? Zeker weten het proberen waard.

2. Kimchi

Gefermenteerde kool en andere groenten zijn een ware hit in Korea. Het bijgerecht wordt bijna overal bij gegeten en is dus hartstikke goed voor je lijf. Tijdens het fermenteer proces (in bijvoorbeeld een weckpot) worden bacteriën, schimmels en gist omgezet in andere stoffen. Hierdoor verandert de smaak van het eten.

3. Hotteok

Typisch street food wat je in Korea op elke straathoek tegenkomt. Hotteok zijn gevulde pannenkoekjes, vaak lekker zoet van smaak. Het beslag waarvan de pannenkoekjes worden gemaakt is erg luchtig waardoor ook de pannenkoeken zelf erg luchtig zijn. Ideaal om ze te vullen.

4. Bibimbap

De basis van een bibimbap gerecht is rijst. Hier worden allerlei groeten en vlees, tofoe of zeevruchten aan toegevoegd. Het lijkt op een pokébowl maar heeft vaak net wat andere ingrediënten dan haar zusje uit de Hawaiiaanse keuken.

5. Korean fried chicken

In de Koreaanse keuken wordt naast vlees ook veelvuldig gebruik gemaakt van kip. Korean Fried Chicken is vaak huraideu-kip of pittige yangnyeom-kip. Vooral de laatste kan behoorlijk 🔥 zijn.

6. Jjajangmyeon

Jjajangmyeon bestaat in de basis uit noedels met zwarte bonen saus. Er kan ook worden verwezen naar rijst met zwarte bonen saus. De saus wordt ingekookt zodat er een stroperig geheel ontstaat. Yum! Om je vingers bij af te likken.

Niet alleen de Koreaanse keuken is een hit, ook skincare doet het goed: 5x Koreaanse skincare hacks die je direct aan je routine wil toevoegen