Gina Koninkx
Gina Koninkx Haar 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

4 redenen waarom je je coupe vooral níet kort moet knippen

De foto’s van celebrities met korte coupes vliegen je om de oren. En bij de minste of geringste mental breakdown ben jij ook bereid voor een kort kapsel te gaan. De vraag is alleen of dat een goed idee is of juist helemaal niet.

Overweeg jij de schaar in je lange lokken te zetten? Denk daar dan nog eens goed over na. Er is geen (snelle) weg terug, tenzij je een godsvermogen wil uitgeven aan extensions.

Waarom je je coupe vooral níet kort moet knippen

Je leest vaak waarom je juist wél voor een kort kapsel zou moeten gaan, maar dat is echt niet altijd een goed idee.

1. Je krijgt sowieso spijt

Als je al lang twijfelt of je het nou wel of niet moet doen, ga je waarschijnlijk wel spijt krijgen van je keuze. Datzelfde geldt als je het in een opwelling laat doen. De kans is groot dat je ‘s ochtends wakker wordt en je lange lokken mist.

2. Je kan je vaste hairstyles niet meer dragen

Ongetwijfeld draag je je haar altijd op een bepaalde manier en de kans is groot dat dat met een korte coupe niet meer gaat. Hou er dus rekening mee dat je door die korte lokken niet meer je vaste hairstyle kan rocken.

3. Je moet er goed over nadenken

Net als met een tatoeage, want die laat je (in de meeste gevallen) ook niet at random plaatsen. Omdat het een vrij grote verandering is, is het wel zo fijn als je het toch doet dat de keuze dan doordacht is.

4. Het is moeilijk om celebrity hairstyles na te maken

Want al die celebrities hebben geweldige haarstylisten om zich heen die van een korte coupe een va-va-voom kapsel maken. Bedenk je wel dat jij dat ‘s ochtends zelf zal moeten doen en dat dat echt zo makkelijk nog niet is.

Staat kort haar jou goed? Deze TikTok-video vertelt het je