Gina Koninkx
Gina Koninkx Mentale Gezondheid 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De mooiste gebaren om een vriendin te helpen die in de put zit

Heeft een vriendin van jou het zwaar te verduren? Dan is het maar goed dat ze jou als vriendin heeft. Iedereen maakt helaas op enig moment dingen mee in het leven die ontzettend pijnlijk of verdrietig zijn. Daardoor kan je tijdelijk of zelfs langdurig behoorlijk in de put zitten. Maar hoe kan je nou het beste een vriendin steunen die het moeilijk heeft?

Zelfs een klein gebaar zal haar goed doen.

Een vriendin steunen die het moeilijk heeft

Als je zelf weleens in de put hebt gezeten, weet je ongetwijfeld wat je zelf prettig vond op dat moment. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, ze zal zelfs al opvrolijken van je aanwezigheid.

1. Kook wat voor haar

Als mensen het moeilijk hebben, kunnen kleine taken in huis al erg vermoeiend zijn. Zo schiet ook het koken er sneller in en worden er al gauw te veel maaltijden besteld. Hoe fijn als jij even langs kan gaan met een zelfgemaakt soepje, een vers gebakken brownie of quiche. Zo voelt het echt alsof je voor haar zorgt.

2. Een mooie bos bloemen

Als je een verdrietige periode hebt ervaren, weet je hoe welkom bloemen zijn. Bloemen brengen namelijk letterlijk kleur in huis. Daar vrolijkt iedereen van op. Een plant is overigens net zo’n leuk idee.

3. Geef een knuffel voor als jij er niet bent

Geef een knuffelbeertje aan je bestie waar ze heerlijk mee kan knuffelen als ze zich alleen voelt. Zo’n teddybeer heeft al gauw heel veel waarde.

4. Een luisterend oor

Hoe vanzelfsprekend het ook is dat jullie er altijd voor elkaar zijn, in moeilijke periode’s kan het geen kwaad om dit haar extra vaak te zeggen. Door middel van een appje, belletje of een spraakmemo op WhatsApp. Geef aan dat je 24/7 voor haar klaar staat om naar haar verhalen te luisteren.

5. Een mooie poster of schilderij

Trek je verfspullen maar uit de kast, tijd om aan de slag te gaan. Hoe mooi is het om een persoonlijk schilderijtje voor haar te maken (met kleur!) om op te hangen in huis of in een lijstje naast haar bed te zetten? Super lief.

6. Neem haar mee op pad

Niks zo fijn als even je gedachten verzetten als je diep in de put zit. Al is het maar een klein blokje om haar huis, een wandeling doet haar goed. Net als een bakje koffie op het terras of uitje naar het strand. Lekker uitwaaien samen.