Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij fijn haar en blijven je krullen niet zitten? Dan is deze handige TikTok-hack wat voor jou

De laatste tijd is het volumineuze jaren 90 kapsel helemaal in. Deze haarstijl vergt wat meer styling dan de blunt cut die we eerder bespraken. Je haar krullen kost vaak veel tijd, maar het staat vaak oh zo mooi. Op TikTok zagen wij een hack voorbij komen waarbij je binnen vijf minuten – ja echt waar – een bos krullen hebt. De truc werkt helemaal goed voor mensen met fijn haar!

Wij leggen het je uit.

Krulhack voorbereiding

Op TikTok gaat krul-tip viraal. Bij deze hack ben je binnen vijf minuten klaar met het krullen van je haar. Heb je dik en vol haar? Dan zal de hack bij jou helaas niet werken. Wat heb je nodig? Een krultang. That’s it! Was je haar en gebruik een leave-in conditioner, doe daarna een hittebeschermende spray in je haar om het te beschermen tegen hitteschade. Daarna moet je je haar drogen met een föhn en borstelen.

Hoe werkt de krulhack?

Verdeel je haar in twee delen. Dit doe je door een middenscheiding te maken en je haar in twee gelijke delen op te delen. Pak vervolgens al het haar aan één kant vast, draai dit tot dat het strak is geworden en wikkel het vervolgens om je krultang heen. Draai al het haar wat in je krultang zit weg van je gezicht voor het mooiste resultaat. Draai – om los te laten – je krultang in een buitenwaartse beweging weer weg van je gezicht. Precies hetzelfde herhaal je bij het andere deel van je haar. Om een beter beeld te krijgen van deze tip, kan je deze video van @mariaaiellohair bekijken:

@mariaaiellohair #quickcurls #curlhack #5mincurls #hairhack #hairtrends2022 #hairtrends #spring #2022 #hairstyles #easyhairstyles #fyp #LaysGoldenDuet #foryou #trend ♬ No Idea – Don Toliver

Aanpassen

Heb jij minder fijn haar? Dan kan je deze krulhack ook wel proberen. Verdeel je haar dan niet in twee delen, maar bijvoorbeeld in vier. Want als je haar dikker is, wil je het waarschijnlijk in meerdere secties verdelen om er zeker van te zijn dat alles gelijkmatig is gekruld.

Haar krullen zonder hitte? Dit is hoe je het doet!