Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Ja echt: een reinigingsolie is geschikt voor elk huidtype en dit zijn onze favorieten

Wil je een zachte, schone en glanzende huid? Dan is een reinigingsolie hét skincareproduct dat je niet wil missen. Laat die make-updoekjes alsjeblieft liggen, want dat zijn de ergste triggers voor acne en een geïrriteerde huid. Een reinigingsolie is geschikt voor elk huidtype – ja, schrik niet van het woord olie als je een vette huid hebt – ook voor jou is dit een aanrader.

Hoe werkt zo’n reinigingsolie precies? We zetten onze favorieten op een rijtje.

Wat is een reinigingsolie?

Een reinigingsolie bestaat meestal uit olie en een ingrediënt dat helpt om vuil op de huid te binden en te verwijderen zonder de huidbarrière te verstoren. Dit reinigingsmiddel werkt goed voor het verwijderen van make-up. Ook is het super zacht! Ook is deze reiniging te verwijderen met water wat betekent dat er geen vette laag op de huid achterblijft.

Hoe werkt zo’n reiniger?

De olie in je reiniger en de olie van je huid zullen samenkomen waardoor het talg en ander vuil kan aantrekken en verwijderen. De olie kan daarna weer afgewassen worden waardoor je huid niet vet (maar wel zacht!) blijft.

Kunnen alle huidtypes een reinigingsolie gebruiken?

Reinigingsolies zijn voor elk huidtype geschikt. Zelfs voor vette en acne-gevoelige huid. Sommige andere middelen – vooral diegene die de huid na het spoelen ultrastrak laten aanvoelen – zorgen dat de zuurmantel van de huid verdwijnt. Deze zuurmantel vormt een barrière tegen bacteriën en vuil. Reinigingsoliën veranderen de zuurmantel helemaal niet, wat dus beter uitpakt voor je huid.

Hoe gebruik je een reinigingsolie?

Masseer 30 seconden zachtjes één pompje reinigingsolie over je droge, met make-up bedekte gezicht – wrijf voorzichtig over je wimpers om eventuele mascara te verwijderen – en spoel af. Zo makkelijk is het.

Dit zijn onze favoriete reinigingsolies op een rijtje:

1. Milky Mushroom Gentle Cleansing

De Milky Mushroom Gentle Cleansing reinigingsolie schudt je en vervolgens wordt het product omgezet in een romige melk die voorzichtig en grondig vuil, olie en make-up verwijdert

Douglas.nl Douglas.nl

2. Pore Cleansing Oil PHA

Hanskin’s Pore Cleansing Oil verwijdert niet alleen make-up, maar ook porie-verstoppend talg en onzuiverheden.

hanskin
Douglas.nl

3. Dermalogica Precleanse Gezichtsreiniger

De PreCleanse kan je huid op een professionele manier grondig reinigen zonder daarbij de huidbarrière te beschadigen.

Dermalogica

4. CeraVe Hydraterende Schuimende Olie Cleanser

De CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser is een formule die olie, vuil en onzuiverheden van de huid verwijdert en je huid voedt en verfrist.

reinigingsolie
Cerave

Alles wat je moet weten over double cleansing (het geheim van een mooie huid)