Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je moet weten over double cleansing (het geheim van een mooie huid)

Waar sommige huidverzorgingsproducten hun beloftes niet helemaal na kunnen komen, is er geen twijfel mogelijk over het volgende: double-cleansing doet wat het belooft. I mean, het reinigt je huid. Dubbel. En dat is precies waarom wij vinden dat double cleansing hét geheim is voor een mooie en gezonde huid.

Nog niet overtuigd? Well, wij vertellen je alles wat je moet weten over double cleansing. Spreken we je erna weer.

Double cleansing: wat is het?

Eigenlijk is het nut van double cleansing (een dubbele reiniging) heel simpel: elke stap die je zegt nádat je je huid hebt gereinigd, is overbodig als je huid niet goed is gereinigd. Met andere woorden: een goede serum zal zijn werk niet doen, als het bovenop een overgebleven concealertje wordt gepleurd. En die kans is groot als je even gauw een watje met reinigingsolie over je gezicht haalt.

Better safe than sorry: als je tóch al bezig bent met het reinigen van je gezicht, kan je het net zo goed dubbel doen. Met stap één verwijder je effectief je make-up en andere vuiligheid. En stap twee draait allemaal om een diepe reiniging. Kom maar op met een glanzende huid!

1. De eerste reiniging

Oké, de eerste stap is dus het verwijderen van je make-up. Je kunt voor de eerste reiniging het beste een product gebruiken op oliebasis, al is micellair water ook een all-time favorite. Helemaal als je oogmake-up wil verwijderen.

Waarom je voor producten op oliebasis moet kiezen tijdens de eerste reiniging is simpel: vette producten nemen goed vuil op, zoals make-up en andere vuiligheid. Ook goed om te weten: zo moet je vooral NIET je make-up eraf halen.

2. De tweede reiniging

Als je make-up verwijderd is, is het tijd voor de real deal. Bij double cleansing gaat de tweede stap om de diepe reiniging. Gebruik tijdens deze stap geen zware producten, maar voedende reinigingsproducten. Formules die verzachtend werken én bij je huidtype passen, zijn een must.

Om net een stap extra te zetten, kan je er ook voor kiezen om wat actieve ingrediënten toe te voegen, zoals AHA’s of salicylzuur. Masseer dit in de huid, en spoel het vervolgens af.

Benieuwd hoe een ochtend- en avondroutine er eigenlijk uit hoort te zien? Wij leggen je alle ins en outs uit. Spoiler: je skincare-routine hoort in de ochtend en de avond te verschillen.