Janne Vogel
Janne Vogel Life 5 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

‘Sorry, late reactie!’: de volgende 4 sterrenbeelden reageren laat op WhatsApp (en dit is de reden)

Sta jij erom bekend dat je altijd laat antwoord? Op WhatsApp of op een Facebook-tag, bijvoorbeeld? Dan heb je voor jouw ‘langzame’ appstijl hoogstwaarschijnlijk je redenen. De volgende vier sterrenbeelden reageren in negen van de tien gevallen laat op appjes en meldingen. En wel hierom.

De volgende 4 sterrenbeelden reageren laat op berichtjes

Ben jij een van de volgende sterrenbeelden? Dan heb je je sowieso al honderden keren verontschuldigd voor je late reactie. ‘Sorry, ik zie dit nu pas!!!’, en dat soort dingen.

Vaak zie je een berichtje of melding en besluit je later te antwoorden. Wat er vervolgens helemaal bij in schiet. Niets persoonlijks, het overkomt je gewoon. Je hebt namelijk miljoenen andere dingen aan je hoofd.

Op een rijtje: de vier sterrenbeelden die je lang op een antwoord laten wachten.

1. Stier: ze leest je appje en vergeet vervolgens te antwoorden

Stieren zijn meestal trage, beknopte en pragmatische mensen als het aankomt op communicatie. Oftewel: ze reageren langzaam. Of gewoon helemaal niet. Ze houden zich het liefst bezig met één ding tegelijk.

Als ze door een hoop mensen worden geappt op hetzelfde moment, voelen ze zich waarschijnlijk overweldigd. En een beetje geïrriteerd, omdat zoveel mensen iets van ze willen. Op zo’n moment zegt een Stier tegen zichzelf: ‘oké, ik antwoord later even rustig.’ Wat vaak niet meer echt gebeurt. Oeps.

2. Tweelingen: ze antwoordt óf meteen óf doet er vijf tot zeven werkdagen over

No in between. Tweelingen houden van praten. Wanneer ze in een gesprek verzeild raken, kunnen ze zo ongeveer niet meer stoppen. Maar praten ze online met iemand en is het gesprek niet super belangrijk? Dan zijn ze bezig op vijf verschillende apps tegelijk en swipen ze tekstberichten liever uit het zicht.

Als Tweelingen word je supersnel afgeleid, omdat er altijd een miljoen verschillende dingen aan de hand zijn in je rusteloze hoofd. Er hoeft ook maar iets je aandacht te vangen, en je bent al vergeten te reageren.

3. Waterman: ze antwoordt alleen als je iets uitermate interessants zegt

Je staat erom bekend dat je je vaak van iedereen terugtrekt en jezelf isoleert in je eigen wereld. Je houdt van mensen en je houdt van je sociale leven. Maar die charismatische energie komt in een soort uitbarstingen. Uiteindelijk word je moe van alles en iedereen en drijf je even weg. Reageren is dan het laatste waar je je mee bezig wilt houden.

Tenzij je gesprek ongelofelijk boeiend is, ben je al bezig met iets anders. En als het gesprek gespannen of overdreven veeleisend wordt, vermijd je het zo lang mogelijk. Want wie heeft daar nou echt tijd voor?

4. Vissen: ze begon met antwoorden maar raakte middenin het bericht afgeleid

Vissen hebben de neiging om te leven in de kleine droomwereld die ze in hun hoofd hebben gecreëerd. De kans is groot dat je een heel mooi en fantasierijk antwoord in gedachten had, maar tijdens het typen begon je aan iets anders te denken en nam die gedachte de touwtjes in handen.

Je ontvanger zag de tekstballon vol verwachting op zijn of haar scherm verschijnen, om het vervolgens op mysterieuze wijze te zien verdwijnen… Ach, als ze je goed genoeg kennen, zijn ze eraan gewend.

Lees ook: