Isis van Graas
Isis van Graas Gezondheid 8 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Geen tijd? Deze 5 minuten workouts zijn perfect voor meiden die liever iets anders doen dan sporten

Een hele rit naar de sportschool maken voor workouts vind je iets te veel van het goede. Daarnaast heb je er simpelweg geen zin in. Om toch een beetje in shape en vooral gezond te blijven, is het een goede optie om zo nu en dan thuis te trainen. Wij leggen je uit hoe je deze mini workouts het beste aanpakt.

Om geen onnodige minuten te verspillen aan alles wat te maken heeft met sporten, bestaan er korte workouts die je makkelijk thuis beoefend. Deze fitness video’s en apps helpen je binnen vijf minuten naar een gezonde levensstijl.

De meest effectieve mini workouts om af te vallen

Fitness; de een leeft ervoor en de ander vindt het verschrikkelijk. Als je tot de laatste groep behoort, kunnen we het ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om iedere keer de tocht naar de sportschool te moeten maken. Gelukkig is het hebben van een sportschool abonnement geen must om met de billen van de bank te komen. Via deze super snelle workouts bereik je je doel binnen zo’n vijf minuten.

1. Blogilates

Geen zin om bakken met geld uit te geven aan de iets te hippe pilates lessen? Dat snappen we volledig. Maar pilates is niets voor niets helemaal on trend. Je traint letterlijk je hele lichaam intensief zonder er snel blessures door op te lopen. Met dat in je achterhoofd hebben we goed nieuws, want pilates kan je nu ook beoefenen zonder de deur uit te gaan. Cassey Ho deelt op haar YouTube-kanaal verschillende pilates workouts die binnen drie, vijf of acht minuten gepiept zijn.

2. Abs binnen 5 minuten

Focus je je het meest op je buikspieren tijdens het trainen en is dit het gebied waar je graag wat wil afvallen of finetunen? Dan is het zeker de moeite waard om deze video eens te proberen. Elke oefening duurt ongeveer 300 seconden, waardoor de training intens en snel is. Toch heb je geduld nodig voor het zien van resultaat, zeker als het gaat om buikspieren.

3. Easy arms

Je kent het vast wel; tijdens de warmere dagen wil je weer blote armen, maar juist die ben je vergeten te trainen tijdens je fitgirl periode. Geen paniek, want met deze app tover je super makkelijk je armspieren tevoorschijn. Per oefening zie je een simpele animatie die uitlegt hoe je ‘m moet uitvoeren. Ook voor het trainen van je bil- en beenspieren is deze app geweldig.

App Store

4. Workout per liedje

Het idee van deze workout is als volgt: je kiest een liedje en zet alle oefeningen die je wilt uitvoeren op een rij. Denk aan crunches, lunges, squats en jumping jacks. Door elke seconde van het liedje te gebruiken en deze te verdelen onder je workouts, ben je het hele liedje in beweging en wordt afvallen en bewegen een stuk makkelijker. Ook fijn is dat een liedje gemiddeld niet langer duurt dan vijf minuten, dus je bent ontzettend snel klaar. Het werkt uiteraard nog beter als je meerdere liedjes achter elkaar afspeelt, maar dat snap je vast en zeker 😉

5. Focus op benen

Veel (jonge)vrouwen vinden het fijn om tijdens het trainen vooral de focus te leggen op de benen en billen. Deze website heeft de beste oefeningen voor sterke benen onder elkaar gezet. Doe alles zo’n twaalf tot vijftien keer voor vijf minuten. Voor het mooiste resultaat kan je de oefeningen combineren met cardio, zodat je vetpercentage minder wordt en je spieren beter te zien zijn.

Misschien vind je dit ook leuk: