Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 9 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de beste manieren om iemand te vertellen dat je niet geïnteresseerd bent

Gedumpt worden is erg, maar degene zijn die iemand afwijst is misschien wel even vervelend. Zeker als het iemand is waar je ontzettend veel om geeft, is het een verschrikkelijk gevoel om iemand te vertellen dat je niet geïnteresseerd bent. De boeman zijn is alles wat je juist niet wilt, dus hoe zeg je dit op een aardige manier? Wij weten raad.

Niet van iemand houden die super veel om jou geeft, is misschien wel het naarste gevoel wat er is. Is dit op het moment een herkenbare situatie voor jou? Dan kan je deze tips kan je vast goed gebruiken.

Niet geïnteresseerd: de minst pijnlijke manieren om het te vertellen

Je kent het vast wel; je bent net iets te lang in je relatie blijven hangen dan eigenlijk gezond is. Omdat je je partner geen pijn wilt doen en er nog niet aan toe was om door de zure appel heen te bijten, heb je het zo ver laten komen. Dit zijn de juiste manieren om hét te vertellen en iemand zo min mogelijk pijn te doen.

1. Introduceer aan iemand anders

Kan je de woorden echt niet uit je mond krijgen? Introduceer diegene dan aan iemand anders. Dat laat zien dat je hun het geluk van de wereld gunt, maar hij of zij dat niet met jou gaat vinden.

2. Gefocust op carrière

Zonder te zeggen dat je niet geïnteresseerd bent, kan je het probleem ook op jezelf betrekken en zeggen dat je er simpelweg geen tijd voor hebt. Dit zorgt ervoor dat diegene in ieder geval niet gaat twijfelen aan zichzelf, want dat is juist wat je wilt voorkomen.

3. Verliefd op iemand anders

Als er iets is waar velen niet mee akkoord gaan, is verder gaan in een relatie met iemand die verliefd is op iemand anders. Vertel hem of haar dat je nog niet over je vorige partner heen bent en stiekem nog heel erg verliefd bent op je ex. Vertel er ook bij dat je het niet eerlijk zou vinden voor diegene, om door te gaan zonder dat je je gevoelens verwerkt hebt.

4. Wees eerlijk

In plaats van je gevoelens mooi te verwoorden en elke zin voorzichtig te brengen, kan je er ook voor kiezen om vanuit je hart te spreken. Eerlijkheid wordt namelijk vaak erg gewaardeerd en zeker op momenten als deze. Het is sowieso belangrijk om zo snel mogelijk de waarheid te vertellen als je niet met iemand verder wilt, in plaats van extra onnodige hoop blijven geven.

5. Wat je ook doet, doe het niet via WhatsApp

Het ergste wat je kan doen is deze situatie nog vervelender maken door iemand het te appen. De boodschap komt nóg harder aan wanneer de woorden zwart op wit staan, dus bespaar iemand de pijn en neem de tijd om even een kop koffie te doen.

Misschien vind je dit ook leuk: