Isis van Graas
Isis van Graas Beauty en Style 10 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Wauw! 5 x gevlochten kapsels die perfect zijn voor kort haar

Het is tijd om de smoesjes en excuusjes aan de kant te schuiven en er even lekker voor te gaan zitten. Een mooie vlecht maken doe je niet zomaar en voor de kneepjes van het vak heb je geduld nodig. Gelukkig helpen we je een handje op weg en hebben de vijf leukste gevlochten kapsels op een rijtje gezet.

Vlechten maken in kort haar is een kleine uitdaging, maar wel super mooi. Gebruik de juiste tools en producten om het perfecte kapsel te proberen, et voilà.

De mooiste gevlochten kapsels

Het is een mythe dat mooie vlechten alleen mogelijk zijn voor mensen met lange lokken. Of je nu kiest voor een mooie haarband of het simpel houd met de infinity vlecht, je look krijgt meteen een upgrade. Een extra tip die we je meegeven is: gebruik een haarspray of goede droogshampoo zodat je gevlochten kapsel extra lang mooi blijft zitten.

1. De waterval

We beginnen gelijk met onze favoriet, namelijk de waterval vlecht. Wat zo fijn is aan deze vlecht, is dat het super makkelijk te maken is maar het er (letterlijk) ingewikkeld uitziet.

2. De infinity vlecht

De makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat jouw infinity vlecht een succes wordt, is niet-gewassen haar. Gooi er wat volumepoeder doorheen en maak het af met droogshampoo, zodat er meer textuur gecreëerd wordt.

3. Half-om-half

Je haar half opsteken is al een hele lange tijd populair onder de mensen met een korte coupe. Denk aan het halve knotje, staartje en dus nu ook de halve vlecht. We leggen het je even haarfijn uit: het deel dat je normaal in een halve knot maakt, daar maak je nu een vlecht in. Wat super handig is aan deze hairdo, is dat je helemaal je eigen draai aan kan geven.

4. De haarband

De tool die je voor dit gevlochten kapsel nodig hebt, is vooral geduld. Het vergt veel concentratie en behendigheid om deze haarstijl voor elkaar te krijgen. Gelukkig hebben we een video gevonden die je een handje op weg helpt.

5. Aan de zijkant

Deze haarstijl heb je ongetwijfeld al een keer voorbij zien komen op rode lopers, uitreikingen en andere grote events. Menig celebrity is dol op dit gevlochten kapsel en staat super chique maar toch stoer.

Misschien vind je dit ook leuk:

Cosmopolitan