Isis van Graas
Isis van Graas Gezondheid 18 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Experts vertellen – bankhangen blijkt zo slecht nog niet en dit is waarom

Je hoort het goed: bankhangen is niet slecht voor je gezondheid. Blijkbaar heeft dit te maken met veel factoren, waaronder je stofwisseling. Wil je weten hoe het écht zit en waarom jij lekker onderuit kan vanavond? Lees snel verder waarom ‘s avonds bankhangen goed voor je is.

Je lichaam zit ingewikkeld in elkaar en alles staat met elkaar in connectie. Onderzoekers melden dat je stofwisseling de reden is dat je automatisch calorieën verbrand in de avond.

Met bankhangen verbrand je calorieën

Experimenten wijzen uit dat mensen aan het eind van de middag en begin van de avond wanneer ze rusten 10% meer calorieën verbranden dan wanneer ze vroeg in de ochtend in rust zijn. Houd jij ervan om ‘s ochtends te sporten in plaats van ‘s avonds? Dat is juist goed, want het schijnt dat in de avond je lichaam zelf het werk al doet.

Dit is waarom

Hoeveel energie we verbranden of opslaan als vet wordt niet alleen beïnvloed door wat we eten, maar ook door wanneer we eten – en rusten,” aldus onderzoeker Jeanne Duffy. “Regelmaat aanbrengen in gedragingen zoals eten en slapen is heel belangrijk voor de algehele gezondheid.

Heb jij dus een gemiddeld regelmaat in je lichaamsbeweging en eetpatroon? Dan verbrand je lichaam hoogstwaarschijnlijk vanzelf al calorieën. Dit betekent een goed potje bankhangen vanavond…

Misschien vind je dit ook leuk:

Scientias