Isis van Graas
Isis van Graas Gezondheid 18 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Wine-time! Dit zijn de positieve effecten van (witte) wijn op je lichaam

Het is al een tijdje bekend dat rode wijn niet eens zo slecht voor je blijkt te zijn. Dit door de het hoge gehalte aan antioxidanten die erin zitten. Maar nu is het even tijd om witte wijn in het zonnetje te zetten, want dit heeft ook een verrassende effecten op je lichaam.

Hoewel rode wijn meer antioxidanten bevat, zorgt witte wijn ervoor dat longweefsel minder wordt aangetast dan bij rode wijn.

Positieve effecten van wijn

Het drinken van (witte) wijn heeft een aantal flinke pluspunten en daar zijn we maar wat blij mee. Maar voordat we daar aan beginnen, een kleine disclaimer: we zijn er niet voor om overmatig alcohol gebruik te stimuleren, maar juist om het plezier van ‘af en toe een drankje’ te vieren.

Even op een rijtje

Zoals bij het gebruik van bijna ieder product, is balans the key. “Wanneer we een gemiddelde hoeveelheid witte wijn drinken, gaat ons lichaam in relax-modus en stimuleert de spijsvertering. Soms kan het ook positieve effecten hebben op je bloeddruk en cholesterol“, vertelt medisch adviseur Richard Honaker.

Het betekent dus niet dat je elke dag een glaasje moet drinken om gezonder te worden. Een portie blauwe bessen of pure chocola zijn betere snacks. Toch is het fijn om te weten dat een glaasje wijn minder schade aanricht dan je denkt. Nou hup, alleen nog de meiden bellen voor een wijn-avond.

Misschien vind je dit ook leuk: